Groningen-speler loopt van training na ruzie met Padt

Foto: Groningen-speler loopt van training na ruzie met Padt

FC Groningen is bezig aan een goed seizoen, maar op dit moment is het even onrustig. Op het trainingsveld is vrijdagmiddag een ruzie uitgebroken tussen doelman Sergio Padt en Alessio da Cruz.

Medespelers moesten het duo uit elkaar halen, waarna Da Cruz ondanks pogingen van trainer Danny Buijs boos wegliep. “Ze coachten elkaar tijdens een kleine partij”, reageert de oefenmeester tegenover RTV Noord. “Ze kijken vanuit hun eigen bril naar de situatie. Daardoor blijven ze tegen elkaar ingaan en explodeert het. Vervolgens besluit Alessio om de training te stoppen vanwege dat conflict.”

De Groningen-trainer maakt er geen probleem van dat de huurling van Parma niet luisterde toen hij de training verliet. Buijs: “Het zijn mensen en geen honden. Als ik een hond roep, dan moet hij terugkomen, maar dit zijn mensen met hun emoties en frustraties. Ze moeten terugkomen als ze in staat zijn om goed te trainen. Zijn ze daar niet toe in staat dan is het beter om even naar binnen te gaan en af te koelen. Na de training heb ik met alle twee gezeten en is het uitgesproken en opgelost.”

Buijs sprak ook met andere spelers. “Alessio en Sergio waren nu de hoofdrolspelers, maar daaromheen zit natuurlijk ook nog een groep. Daarom heb ik ook een aantal jongens uit het team erbij betrokken, omdat ik wel wil weten dat het voor het iedereen is opgelost. Nu is het klaar voor mij. Ik deel geen boetes uit of niets. Mij is dat ook een paar keer overkomen in mijn carrière.”

Goed opgelost?

  • Ja
  • Nee
263+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie