Siem de Jong: “Dat is iets waar ik heel graag wil”

Foto: Siem de Jong: “Dat is iets waar ik heel graag wil”

Siem de Jong heeft de laatste jaren weinig gevoetbald, maar bij sc Heerenveen is hij direct meegegaan in het ritme. De middenvelder zegt ‘op de goede weg’ te zijn.

“Het was gewoon een drukke maand om mee te beginnen, dus nu verder bouwen. Negentig minuten maken gaat in elk geval steeds beter”, aldus de oud-Ajacied, die als blessuregevoelig bekend staat. “Het is vooral jammer dat ik die lastige tijden heb gehad. In mijn jaren bij Ajax was er nooit een vuiltje aan de lucht. Ik hoefde nergens over na te denken, want ik kon rekenen op mijn lichaam en wist dat ik in principe elke wedstrijd zou gaan spelen.”

In weekblad Voetbal International vertelt De Jong: “Dat is veranderd na mijn transfer naar Newcastle United. Die blessures hebben me veel tijd en energie gekost en een aardige impact op mijn carrière gehad. (…) Het is allemaal begonnen met een klaplong. Vanaf daar is het qua blessures bergafwaarts met me gegaan en heb ik nooit meer het ritme te pakken gekregen dat ik gewend was uit mijn eerste periode bij Ajax. Ik heb van alles laten onderzoeken, maar iets tastbaars is nooit naar voren gekomen.”

De Jong is zich desondanks altijd goed blijven voelen, maar dat wil hij nu ook bewijzen. In Heerenveen om te beginnen. “Weer lekker voetballen, niet meer erover te hoeven twijfelen. Kunnen rekenen op jezelf, zoals het bij Ajax jaren is geweest. Dat is iets waar ik heel graag wil. De laatste jaren heb ik dat gevoel niet gehad, maar ik wil heel graag terug in die flow. Ik wil zo fit mogelijk worden en daarna op de trainingen laten zien dat ik dat verdien.”

Gaat hij van grote waarde worden?

  • Ja
  • Nee
204+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie