United-invaller beslist FA Cup-duel pas in verlenging

Manchester United heeft dinsdagavond de kwartfinale van de FA Cup bereikt. Pas in de verlenging lukte het de topclub om op Old Trafford af te rekenen met het West Ham United van David Moyes: 1-0.

Donny van de Beek stond weer eens in de basis bij United, mede door de absentie van Paul Pogba. De middenvelder kreeg in de eerste helft een redelijke kans om de score te openen, maar speelde verder een kleurloze wedstrijd. Na 72 minuten werd de oud-Ajacied afgelost en zodoende is het maar de vraag of manager Ole Gunnar Solskjaer hem de komende weken meer kansen gaat gunnen nu de Fransman niet inzetbaar is.

Bruno Fernandes werd ingebracht als vervanger van Van de Beek, waar Nemanja Matic werd afgelost door Scott McTominay. Laatstgenoemde zorgde voor een heldenrol. In de zevende minuut van de verlenging zorgde hij voor het winnende doelpunt. Na een snelle United-counter kreeg West Ham de bal niet weggewerkt en McTominay maakte het uiteindelijk goed af: 1-0.

In de reguliere tijd kreeg United al kansen, maar doelman Lukasz Fabianski wist meerdere kansen onschadelijk te maken. Craig Dawswon kreeg namens de ‘Hammers’ nog de grootste mogelijkheid.

Scoreverloop: 1-0 (97′) Scott McTominay

Geef je Van de Beek nog kans bij United?