De Mos over Lang: “Ajax heeft geen geduld meer”

Foto: De Mos over Lang: “Ajax heeft geen geduld meer”

Club Brugge kan Noa Lang na dit seizoen voor zes miljoen euro definitief overnemen van Ajax. Niemand lijkt te betwisten dat dit gaat gebeuren, maar Aad de Mos vindt wel dat er sprake is van een hype.

“In België zijn ze over het algemeen heel blij dat ze eindelijk een creatieve speler hebben. Dat zijn ze daar niet gewend”, vertelt De Mos aan De Telegraaf. “Er wordt tegen Ajax opgekeken en de Belgen vinden het geweldig dat er een speler uit Amsterdam nu furore maakt bij Club Brugge. De club wil zichzelf zelfs vergelijken met Ajax.”

“Ze konden Lang voor een prikje huren en straks voor een prikje vastleggen. In België vindt men het dan ook dom en onbegrijpelijk van Ajax dat ze Lang hebben laten gaan. Ik las net dat Belgische journalisten een actie op touw zetten om scheidsrechters te verzoeken om Lang te beschermen tegen alle schoppende verdedigers. Hij is een megahype”, aldus de voetbalanalist.

De Mos noemt het ‘een beetje goedkoop’ om Ajax nu te bekritiseren. Ajax deed met Lang eerst een ’Ronald de Boertje’, een verhuurperiode aan FC Twente. Maar daarna kocht de club zelf dure spelers als Kudus en Antony. Dat is ook het nadeel van de huidige situatie bij Ajax. De club heeft geen geduld meer, jonge spelers moeten er direct staan. Sommige spelers kunnen dat, zoals Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Maar bij Ajax waren de invalbeurten van Lang vaak ook niet geweldig. Bovendien had Ajax op dat moment voorin ook gewoon andere goede, creatieve spelers.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie