Ronaldo grote man bij Juventus: 2-0 tegen Roma

Juventus heeft het dit seizoen wat moeilijker in de Serie A, maar De Oude Dame heeft op zaterdagavond wel afgerekend met concurrent AS Roma. Cristiano Ronaldo was zoals zo vaak de grote man bij de grootmacht uit Turijn.

De Portugese superster, die gisteren al weer zijn 36e verjaardag vierde, bezorgde Juventus een droomstart door al na twaalf minuten spelen de 1-0 binnen te schieten. Hij kreeg de bal op de rand van de zestienmeter en verschalkte keeper Pau López met een schuiver.

De Oude Dame walste in de beginfase over zijn tegenstander heen en al heel erg snel was Ronaldo dicht bij de 2-0, maar hij raakte de lat. Daarna was er een opvallend moment: de aanvaller leek gescoord te hebben, maar het horloge van scheidsrechter Daniele Orsato met daarop doellijntechnologie gaf aan: géén goal. De Portugees kon dit niet geloven en wenste zelf op het klokje van de arbiter te kijken.

In de tweede helft werd het alsnog 2-0: Dejan Kulusevski probeerde Ronaldo te bereiken, maar voordat hij de bal kon toucheren deed Roger Ibañez dat al, hij maakte een eigen doelpunt. Vervolgens was de wedstrijd, zeker gezien het spelbeeld, gespeeld. Matthijs de Ligt zat bijna de gehele wedstrijd op de bank bij Juve, pas vier minuten voor tijd viel hij in voor Alex Sandro.

Scoreverloop: 1-0 (13′) C. Ronaldo, 2-0 (70′) R. Ibañez