TRANSFERUURTJE: Onana-prijs keldert, droomduo met De Ligt

Foto: TRANSFERUURTJE: Onana-prijs keldert, droomduo met De Ligt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Wegens het overtreden van de dopingregels mag André Onana een jaar niet in actie komen voor Ajax. En dat is natuurlijk niet alleen een drama voor de doelman uit Kameroen zelf, ook voor de Amsterdammers is het een regelrechte nachtmerrie. De UEFA heeft al erkend dat de goalie geen kwade wil had toen hij een verkeerd pilletje innam. Maar heeft dat iets te betekenen voor de beroepszaak? Algemeen directeur Edwin van der Sar zegt in het Algemeen Dagblad: “De experts zeggen van wel. Zij hebben immers alle verklaringen getoetst en hun conclusie was dat het een onbedoelde fout betrof.” Hij hoopt op een snelle uitspraak: “Er zit tijdsdruk op. Voor André, maar ook voor ons. De straf is voor een jaar. Dan kan dit niet 2,5 jaar duren. We nemen aan dat er voor de zomer een uitspraak komt.” Het is algemeen bekend dat Onana vindt dat hij toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière. Hij ligt nog tot medio 2022 onder contract in de Johan Cruijff ArenA en is nu een jaar geschorst. Het gevaar bestaat dus dat Ajax vele miljoenen verlies maakt op zijn sluitpost…

Door het steekincident waar Quincy Promes bij betrokken was, is zijn club Ajax hem liever kwijt dan rijk. De Amsterdammer willen hem aan Spartak Moskou verkopen en zien het totaal niet zitten dat hij straks als Ajacied voor de rechter moet verschijnen. Het Parool schrijft op zaterdagochtend: “Het imago van Ajax kan schade oplopen als Promes zich voor een rechter moet verantwoorden, terwijl hij er nog actief is. Commerciële partners van Ajax zitten niet te wachten op de media-aandacht. Een transfer is de koninklijke oplossing. Dit is voor iedereen het beste, heet het.” De krant vervolgt: “Daar komt bij dat Promes al maanden uit vorm is. Hoewel hij tegenover directeur Edwin van der Sar heeft ontkend dat de strafzaak de oorzaak is, is niet iedereen bij Ajax daarvan overtuigd. Ook kijken sommigen met argusogen naar het feit dat Promes meer dan eens optrok met criminele rappers.”Na een mislukt avontuur in het Midden-Oosten is Nasser El Khayati weer terug in het Cars Jeans Stadion bij ADO Den Haag. De Eredivisie-laagvlieger maakt op zaterdagavond via de officiële kanalen bekend dat de nummer tien weer in Den Haag gaat voetballen. ADO schrijft: “Nasser El Khayati maakt zijn comeback bij ADO Den Haag. De 31-jarige spelmaker heeft zich tot het einde van het lopende seizoen verbonden aan de club waar hij tussen januari 2017 en augustus 2019 al zeer succesvol en productief was.” De spelmaker reageert verheugd: “Het voelt als thuiskomen. Dit is en blijft mijn club. In het verleden is gebleken dat spelers het liefst in goede tijden terugkeren bij hun oude club, maar ik vind dit juist een geschikt moment. Het is makkelijk om terug te keren als de club op een betere positie staat, maar ik hou van uitdagingen. De situatie van de club zorgt ervoor dat ik extra gebrand ben om de strijd aan te gaan en alles te geven voor lijfsbehoud.”

Buitenland:

Frenkie de Jong maakte in het seizoen 2018-2019 furore met Ajax in de Champions League en na afloop van dat voetbaljaar kon hij eigenlijk gaan en staan waar hij wilde. Vooral Manchester City en Paris Saint-Germain drongen aan. FC Barcelona ging zich er pas op het allerlaatste moment mee bemoeien, maar zette wel meteen kanonnen in: Josep Maria Bartomeu (destijds voorzitter) en directeuren Jordi Mestre, Òscar Grau en José Segura vlogen naar Amsterdam om de spelmaker het laatste zetje naar het Camp Nou-stadion te geven. Vandaag onthullen de Spaanse media wat Bartomeu precies tegen De Jong gezegd heeft. De voormalige president van de Catalanen was niet al te positief over de andere opties van de Oranje-international: hij noemde City en PSG namelijk ‘zielloze clubs’.

Juventus beschikt in het hier en nu nog over Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci, maar de twee Italianen zijn behoorlijk op leeftijd en worden na dit seizoen naar verluidt afgeschreven. De Oude Dame heeft echter een ambitieus plannetje in zijn hoofd. Omdat Raphaël Varane bij Real Madrid nog een contract heeft tot medio 2022 dat hij niet wil verlengen, is een transfer van de Fransman naar Turijn namelijk niet ondenkbaar. Volgens de Italiaanse media wil De Koninklijke 50 miljoen euro hebben voor zijn stopper, en dat wil Juventus best betalen. De huidige nummer vier van de Serie A wil centraal achterin een droomduo creëren, dat bestaat uit Varane en Matthijs de Ligt. Dan kan oefenmeester Andrea Pirlo van Merih Demiral gebruikmaken als stand-in.

Varane en De Ligt?

  • Inderdaad een droomduo
  • Ik ben niet onder de indruk
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie