Onana reageert op ‘buitensporig’ UEFA-besluit

Foto: Onana reageert op ‘buitensporig’ UEFA-besluit

André Onana heeft via sociale media een officiële verklaring naar buiten gebracht. Op 30 oktober werd bij een ‘out of competition’ controle het middel Furosemide in zijn urine aangetroffen, waardoor hij voor de duur van twaalf maanden is geschorst.

In de verklaring schrijft Onana: “Ik wil alleen verduidelijken dat alles het resultaat was van een menselijke fout. Ik heb een medicijn met een door het WADA verboden stof aangezien voor een eenvoudige aspirine. Het medicijn was voorgeschreven aan mijn vriendin en ik heb het abusievelijk voor een aspirine aangezien de verpakking bijna identiek was, wat ik zeer betreur.”

Onana vervolgt: “Ik moet zeggen dat ik respect heb voor het beroepsorgaan van de UEFA, maar ik ben het niet eens met hun beslissing in deze zaak. Ik vind het buitensporig en onevenredig omdat de UEFA heeft erkend dat het om een onopzettelijke fout ging. Iedereen weet dat ik een zeer gezond leven leid, en sinds het begin van mijn sportcarrière ben ik altijd fel gekant geweest tegen elk gebruik van doping en veroordeel ik elk onsportief gedrag.”

“Ik ben 24 jaar oud en de afgelopen seizoenen heb ik het geluk gehad bijna elke minuut te mogen spelen, zowel voor Ajax als voor mijn nationale team, waarbij ik de laatste vier jaar ben uitgeroepen tot beste keeper van Nederland en de laatste drie jaar tot beste keeper van Afrika. Ik wil zeggen dat ik geen behoefte heb om mijn toevlucht te nemen tot doping om mijn sportcarrière verder te verbeteren”, zo vervolgt de doelman van Ajax.

Onana is daarom in beroep gegaan bij het CAS. “Om mijn onschuld te bewijzen en mijn naam te zuiveren. Ik hoop snel weer op het veld te staan om te doen waar ik van houd en mijn teamgenoten te helpen. Ik wil Ajax en het nationale team van Kameroen bedanken voor hun steun en vertrouwen in mij.”

Maakt hij kans bij het CAS?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1749+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie