5 dingen die je nog niet over FIFA 21 wist

Foto: 5 dingen die je nog niet over FIFA 21 wist

FIFA 21 is inmiddels al een aantal maanden bij fans in de console te vinden en ieder weekend wordt er nog met volle teugen genoten van onder andere FUT. Ook de Weekend League is onwijs populair, maar vandaag zijn we op zoek naar het tegenovergestelde. Dit zijn 5 dingen die je nog niet over FIFA 21 wist.



Voor deze top vijf leggen we de loep op de meest opvallende zaken rondom FIFA 21 die niet bij veel fans bekend zijn. Misschien heb je er ooit wel eens van gehoord, maar weet je niet specifiek de details of zijn het hele kleine feitjes die best wel bijzonder zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat één van de FIFA 21 edities veel slechter is dan de rest? In deze top vijf lees je er alles over!




1. Zlatan Ibrahimovic is niet blij met FIFA 21



We trappen af met één van de recentere controversies rondom FIFA 21, namelijk het feit dat Zlatan Ibrahimovic niet zo te spreken is over de voetbalgame. Hij sprak zich uit over de manier waarop zijn gelijkenis wordt gebruikt in de games. In november 2020 liet de AC Milan spits op Twitter weten dat hij niet blij is met het feit dat er geld verdiend wordt met zijn gezicht zonder dat hij daar toestemming voor heeft gegeven. 



Twee maanden na de release van FIFA 21 kwam dit nog groot in het nieuws. De Zweedse superster was niet de enige met onvrede: met Ibrahimovic maken nog 300 andere spelers in het betaalde voetbal zich op voor een strijd tegen FIFA. Dat maakte Zlatans zaakwaarnemer Mino Raiola bekend tegenover The Telegraph. Eén van die spelers is niemand minder dan Gareth Bale. 



Waar Bale, Ibrahimovic en de andere spelers problemen mee hebben is het feit dat FIFA en FIFPro geld zouden verdienen aan het verkopen van spelersrechten als het op de gelijkenis aankomt. Raiola stelt alleen dat het niet aan de FIFA, FIFPro of clubs is om deze rechten te verkopen. Die rechten zouden bij de individuen zelf liggen. 







2. Meer ontbrekende licenties dan alleen Juventus



In 2019 was het een flinke schok toen Juventus ineens niet meer in FIFA 20 zou komen, maar toen het in FIFA 21 weer het geval was keek niemand meer verbaasd op. Dat andere clubs zouden volgen kwam alleen wel als een pijnlijk feit. AS Roma was de volgende club die niet meer in FIFA 21 als officieel team haar opwachting maakte, maar er zijn nog veel meer.



River Plate, Boca Juniors en Corinthians ontbreken namelijk ook in FIFA 21. Meest opvallende is misschien wel dat naast deze clubs ook een bekend stadion niet in de game zit. De Allianz Arena van Bayern München zit namelijk niet in de game. Het stadion is alleen te vinden in directe concurrent PES 2021.







3. FIFA 21 op de Switch wordt gehaat



De meningen over FIFA 21 zijn niet allemaal positief. Toch is er een variant van de game die universeel gehaat wordt. Het betreft de versie voor de Nintendo Switch. Voor die versie van de game zijn mensen namelijk totaal niet in hun sas doordat ontwikkelaar EA de kantjes er massaal vanaf gelopen heeft.



De Swtich versie is namelijk een letterlijke kopie van de Legecy Edition van FIFA 20 die vorig jaar verscheen. Dit wil zeggen dat de ontwikkelaars op de nieuwe tenues en spelers wijzigingen na, niets aan de game hebben verbeterd. Dat viel natuurlijk al in het verkeerde keelgat bij fans die alleen een Switch in huis hebben. 



Het wordt alleen allemaal nog pijnlijker, want voor de FIFA 20 Switch-versie is namelijk precies hetzelfde trucje gebruikt. Wie FIFA 21 op de Switch heeft, speelt als het ware dus FIFA 19 met een FIFA 21 sausje en daar vraagt de ontwikkelaar toch gewoon weer 60 euro voor. Schandalig!







4. De FIFA 21 cover



Kort nadat FIFA 21 in 2020 werd onthuld was er nogal wat te doen over de cover. Kyllian Mbappé siert dit keer op de voorkant van het hoesje, maar de vormgeving viel bij velen compleet verkeerd. Toch is er sindsdien een opvallende verandering te vinden. Uit de laatste cijfers blijkt namelijk dat de fysieke versie van FIFA 21 de best verkochte fysieke versie is in Europa is als het om games in 2020 gaat. 



Ondanks alle haat hebben meer mensen de bekende voetbalgame toch fysiek in huis gehaald. Mogelijk zou dit ook iets te maken hebben met het coronavirus waardoor fans het risico op een digitale editie niet wilden nemen (gezien limieten op dataverkeer). Toch is dit niet de eerste keer dat een fysieke versie van FIFA het nieuws haald. 



Veel opvallender was namelijk FIFA 2001. Die titel werd namelijk wel op een hele speciale manier uitgegeven. Het hoesje dat bij de game hoorde kreeg namelijk een speciaal extraatje. De hoes had namelijk een authentieke grasgeur!







5. Laatste FIFA met ‘normale’ FUT?



Waarschijnlijk wist je al dat FIFA 21 in de clinch ligt met de Nederlandse Kansspelautoriteit. Het verdienmodel rondom FIFA Ultimate Team (FUT) zou namelijk niet volgens de wetgeving zijn, waardoor EA in de problemen zit. Inmiddels zijn daar flinke ontwikkelingen geweest die ervoor zorgen dat FIFA Ultimate Team in FIFA 21 mogelijk haar laatste “normale” uiting kent.



De spelmodus wordt mogelijk namelijk stopgezet. Door het oordeel van de Kansspelautoriteit is de kans namelijk heel groot dat EA FUT op de schop gaat nemen in Nederland. Hetzelfde gebeurde eerder al voor FUT in België en in de code van FIFA 21 zijn al aanwijzingen te vinden dat FUT aangepast gaat worden.



Vraag is voor nu alleen nog wanneer dit gaat gebeuren, maar het feit dat de huidige code van de game al wijst op verandering, voorspelt alleen maar slecht nieuws voor FIFA 22. Als EA namelijk niet de regels van de Nederlandse Kansspelautoriteit volgt, moeten de makers flinke boetes betalen en daar zit een bedrijf als EA natuurlijk niet op te wachten. De manier waarop we FUT kennen, lijkt met FIFA 21 dan ook op z’n eind te komen zonder dat we dat bij de lancering wisten…

Heb jij FIFA 21 gehaald?

  • Jazeker
  • Ja, maar in de aanbieding
  • Nee, geen geld voor
  • Nee, FIFA boeit me niets
482+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:15
8+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
12+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
12+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
39+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
190+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
62+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
36+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
84+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
308+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
33+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
277+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
747+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
295+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
749+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
76+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
128+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
453+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
22:00
54+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie