Thuisvoordeel verdampt: ‘Scheidsrechters laten zich nu minder beïnvloeden’

Foto: Thuisvoordeel verdampt: ‘Scheidsrechters laten zich nu minder beïnvloeden’

Door het coronavirus mag er nu al een tijdje geen publiek aanwezig zijn in de diverse Eredivisie-stadions en dat heeft als gevolg dat het thuisvoordeel voor een groot gedeelte verdampt is. Ron Jans, oefenmeester bij FC Twente, ziet dat ook.

De coach laat aan De Telegraaf weten: “Elke ploeg heeft er nadeel van dat de supporters er niet zijn, maar hoe groter het stadion en hoe fanatieker de fans hoe groter het gemis. Als het publiek er massaal achter gaat staan, kan dat een wedstrijd anders doen verlopen. Dat heb je nu niet. Al hadden we sommige wedstrijden ook zonder supporters gewoon moeten winnen gezien de kansenverhouding.”

Feyenoord is een goed voorbeeld, de Rotterdammers presteren in de eigen Kuip aanmerkelijk minder dan de afgelopen twee seizoenen: “Ik kan het niet direct staven met feiten, maar ik heb wel het gevoel dat scheidsrechters zich nu minder laten beïnvloeden nu er geen publiek is. Ze fluiten anders. Je ziet ook minder opstootjes en zo.”

FC Emmen kan maar niet winnen op De Oude Meerdijk… Glenn Bijl: “Natuurlijk is spelen zonder publiek iets waar alle clubs mee te maken hebben, maar ik denk dat het voor ons wel echt een groot nadeel is. We hadden een heel goede wisselwerking met het publiek. Dat is helemaal weggevallen. Als speler mis je toch de adrenaline, die je voelt door de sfeer en de passie vanaf de tribunes.”

Logisch gevolg?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
44+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie