United wint met 9-0 na razendsnelle rode kaart

Manchester United heeft dinsdagavond stevig uitgehaald in de Premier League. Een razendsnelle rode kaart voor Southampton bleek de opmars naar een 9-0 overwinning op Old Trafford.

Southampton begon werkelijk dramatisch aan het duel in Manchester. Basisdebutant Alexandre Jankewitz ging in de tweede minuut veel te hard door op Scott McTominay en werd door scheidsrechter Mike Dean meteen naar de kleedkamer gestuurd. United kreeg zodoende bijna een complete wedstrijd een numeriek voordeel op het veld.

United had na de rode kaart even tijd nodig om de machine warm te krijgen, maar na de 1-0 van Aaron Wan-Bissaka in de achttiende minuut ging het snel. Marcus Rashford, Jan Bednarek (eigen doelpunt) en Edinson Cavani zorgden voor een 4-0 ruststand. Dean gaf de thuisploeg ook nog een strafschop, maar moest op VAR-advies inzien dat de bal net buiten de zestien moest worden gelegd en daardoor bleef Southampton erger bespaard voor rust.

In de tweede helft mocht Donny van de Beek meteen invallen van manager Ole Gunnar Solskjaer. De oud-Ajacied kreeg een gele kaart en zag Southampton via Che Adams de 4-1 maken, ware het niet dat de technologische hulpmiddelen aantoonden dat het nét buitenspel was. Geen eretreffer dus voor het dappere Southampton, dat er ondanks de kansloze avond toch nog iets van probeerde te maken.

United liep in de tweede helft nog uit naar 9-0. Anthony Martial zorgde na bijna zeventig minuten voor de vijfde, waar McTominay de zesde voor zijn rekening nam. Voor Bednarek werd de avond nóg zuurder door een rode kaart in combinatie met het veroorzaken van een strafschop, die door Bruno Fernandes werd benut: 7-0. Martial en Daniel James maakten de overige treffers.

United komt door deze zesklapper weer naast koploper Manchester City, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Scoreverloop: 1-0 (18′)Aaron Wan-Bissaka, 2-0 (25′) Marcus Rashford, 3-0 (34′) Jan Bednarek (eigen doelpunt), 4-0 (39′) Edinson Cavani, 5-0 (69′) Anthony Martial, 6-0 (72′) Scott McTominay, 7-0 (88′) Bruno Fernandes (strafschop), 8-0 (90′) Anthony Martial, 9-0 (90′) Daniel James