Schokkende Maradona-onthulling: “Dikzak gaat zich dood schijten”

Foto: Schokkende Maradona-onthulling: “Dikzak gaat zich dood schijten”

Diego Maradona overleed op 25 november vorig jaar aan een hartstilstand. Er werd al snel kritisch gekeken naar de rol van zijn persoonlijke arts Leopoldo Luque, zeker nu er fragmenten en WhatsApp-berichten in de media verschijnen.

Luque wilde als persoonlijke arts dat Maradona thuis verzorgd zou worden in plaats van het ziekenhuis, maar het verzoek van Jana (een buitenechtelijke dochter) zorgde meteen voor rumoer. “Jana is een vervelend kutwijf. Ze wil hem laten opnemen”, zo vertrouwde de arts een kennis toe.

De huurwoning van de familie Maradona voldeed echter helemaal niet aan de eisen om hem optimaal te verzorgen. Het AD schrijft: “Op 18 november, zes dagen na Maradona’s vertrek uit de Olivoskliniek, krijgt Luque een berichtje van zijn assistent. Die meldt dat Maradona in een slechte bui is, dat hij op aangeven van Cosachov de medicatie voor zijn bipolaire stoornis zou verhogen en dat Maradona ‘er opgezwollen uitziet’. Luque bagatelliseert: ‘Dat is omdat hij plat ligt. Ik zou hem niet naar een arts sturen. Hij heeft gewoon ruimte nodig.'”

Een zwelling zou nochtans een alarmerend signaal moeten zijn. Ook zijn er in het lichaam van Maradona sporen van het antidepressivum Venlafixine aangetroffen, een middel dat tot hartritmestoornissen kan leiden. Het medium vervolgt: “Infobae publiceert deze week ook fragmenten van tekst- en ingesproken WhatsApp-berichten tussen Luque en psychiater Cosachov op de dag van Maradona’s dood. Ze wisselen 33 minuten lang berichten uit, nadat Cosachov samen met psycholoog Carlos Diaz bij Maradona arriveert voor een routinecontrole. Ze merken meteen dat hij niet meer ademt, koud aanvoelt en proberen hem gedurende tien à vijftien minuten zelf te reanimeren, omdat er dan nog geen ambulance is.”

Luque werd tijdens een autorit op de hoogte gebracht. “Ik ben onderweg. Ziet ernaar uit dat hij dood is. Post dat hij dood is”, schrijft de arts, terwijl dat op dat moment nog niet officieel is vastgesteld. Zijn reactie op een screenshot van het nieuws? “Ja, het ziet ernaar uit dat hij een hartstilstand heeft en zich dood gaat schijten, de dikzak. Geen idee wat er gebeurd is. Ik ben onderweg.”

Moet de arts hard aangepakt worden?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
350+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
92+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
207+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
71+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
21+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
629+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
70+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
258+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
543+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
296+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
449+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
141+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
101+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
470+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
290+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
235+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
581+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
67+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
98+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
115+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie