TRANSFERUURTJE: Ajax-verrassing, Promes-verlies, Ziyech-nachtmerrie

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-verrassing, Promes-verlies, Ziyech-nachtmerrie

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax neemt Oussama Idrissi op huurbasis over van Sevilla, zo melden De Telegraaf en Voetbal International. De Marokkaan wordt de vervanger van Quincy Promes, die op weg is naar het Russische Spartak Moskou. Journalist Mike Verweij schrijft namens de bovengenoemde krant: “Ajax heeft zondagavond een akkoord bereikt met Sevilla over de huur van Oussama Idrissi (24). De voormalige aanvaller van AZ maakte afgelopen zomer zijn droomtransfer naar La Liga, maar heeft in Zuid-Spanje nog geen basisplaats veroverd. Met de Marokkaanse international, waarop Ajax een optie tot koop bedong, heeft Erik ten Hag zijn selectie compleet om na de winterstop op drie fronten te strijden.”


Hij gaat verder: “Zondagavond werd in de Johan Cruijff ArenA nog topoverleg gevoerd tussen directeur voetbalzaken en Marc Overmars en trainer Erik ten Hag, die per sé een vervanger voor Promes wilde. Die – zo veel staat vast – is voor een bedrag tussen de 7,5 miljoen en 10 miljoen euro op weg naar de uitgang.” De toekomst van Promes ligt vrijwel zeker in de Premjer-Liga bij Spartak. Aanvankelijk leek het erop dat Kamaldeen Sulemana van FC Nordsjaelland zijn vervanger zou worden: “Lang was de directie bezig met Kamaldeen Sulemana (18) van FC Nordjaelland, maar de deal is te gecompliceerd en de tijd te kort om de Ghanees nu te strikken. Waarschijnlijk waagt Ajax in de zomer een nieuwe poging.”

De geschiedenis herhaalt zich in Alkmaar: Marino Pusic wordt de assistent van Arne Slot bij Feyenoord, als Dick Advocaat zijn taken aan het einde van het seizoen neerlegt. AZ heeft de coach daarom per direct op non-actief gesteld. De Alkmaarders, die gisteren met 0-3 onderuitgingen tegen Ajax, maken via de officiële website bekend: “AZ heeft maandagochtend, in goed overleg, assistent-trainer Marino Pusic op non-actief gesteld. Afgelopen week heeft hij de clubleiding laten weten volgend seizoen naar Feyenoord te vertrekken.”


FC Groningen probeert vandaag nog een last-minute transfer af te ronden. Het heeft er alle schijn van dat Paulos Abraham van AIK Solna naar het Hitachi Capital Mobility Stadion verhuist. Op die manier krijgt coach Danny Buijs zijn gewenste aanvallende versterking. Voetbal International schrijft op maandagochtend: “Lukt het de noorderlingen de deal te voltooien dan slaan zij daarmee een grote slag. Paulos Abraham stond namelijk ook op het verlanglijstje van Feyenoord en diverse andere Europese clubs. Vooruitlopend op een transfer is het talent al naar Nederland gevlogen voor een medische keuring. AIK bevestigde gisteravond laat al dat de gesprekken met FC Groningen gaande zijn.”

Buitenland:

Oefenmeester Frank Lampard zag het zitten in Hakim Ziyech, maar Chelsea heeft de voormalige middenvelder inmiddels ontslagen en Thomas Tuchel aangesteld. De Duitse coach heeft zo zijn eigen ideeën over het spelletje… En het begint er meer en meer op te lijken dat de oud-Ajacied een fiks probleem heeft op Stamford Bridge. Volgens Sport Witness is Tuchel namelijk van plan om Ousmane Dembélé in de aankomende zomer over te nemen van FC Barcelona. De Fransman presteert eigenlijk sinds zijn komst al middelmatig op Camp Nou en de Catalanen kunnen het geld goed gebruiken. Komt Dembélé daadwerkelijk naar de Blues, dan is dat een hard gelag voor Ziyech. Onder Lampard werd hij telkens weer opgesteld als rechtsbuiten, maar Tuchel kiest in de regel voor snelle spelers op de vleugels en de voormalige publiekslieveling van Ajax moet het veel meer hebben van zijn techniek.


In de afgelopen zomer dacht Neymar hardop na over een vertrek bij Paris Saint-Germain, maar in het hier en nu voelt de Braziliaan zich als een vis in het water in de Franse hoofdstad Parijs. Hij wil dan ook in het Parc des Princes blijven. In een interview met TF1 vertelt de superster: “Ik ben vandaag gelukkig, ik ben echt gelukkig. Er is veel veranderd. Ik kan niet precies zeggen waarom, maar ik voel me gelukkig. Ik heb me aangepast. Ik ben kalmer en erg gelukkig. Ik wil bij PSG blijven.” Neymar hoopt dat zijn maatje Kylian Mbappé volgend seizoen óók nog in Parijs te bewonderen is: “We willen dat PSG een geweldig team is. Ik wil blijven voetballen en gelukkig zijn, dat is het belangrijkste.”

Idrissi goede aanwinst voor Ajax?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:40
5+
‘Lozano in ruildeal weg bij PSV’
15:24
22+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
63+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
30+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
63+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
65+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
143+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
54+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
117+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
103+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
22+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
107+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
131+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
315+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
122+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
49+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
13+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
88+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
245+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie