De mooiste Eredivisie-doelpunten van de maand

Foto: De mooiste Eredivisie-doelpunten van de maand

Dat 2021 dit jaar fantastisch begon voor voetbalfans bleek wel met de Super January die in de Eredivisie heerste. Met zes speelronden genoten we met volle teugen van alle grote en kleine krakers die op de beeldbuis verschenen. Natuurlijk stond de maand dan ook garant voor doelpunten en dus zetten we de mooiste pareltjes op een rij.



Voor deze beste Eredivisie doelpunten van januari 2021 hebben we een flinke lijst opgesteld. Iedere Eredivisie wedstrijd die in januari gespeeld werd telt mee. In totaal kiezen we vanwege de extreem drukke maand met vijf speelrondes voor vijftien toffe goals, waarbij we ons richten op prachtige pegels, schitterend samenspel en bijzondere ballen. In willekeurige volgorde presenteren we hierbij de mooiste doelpunten in de Eredivisie van januari 2021. 







Henk Veerman (sc Heerenveen 1-3 Fortuna Sittard) – Speelronde 15



In Heerenveen trappen we af met de enige goal die de thuisploeg wist te maken op deze koude zondag. Op 10 januari trad het team van Johnny Jansen aan tegen degradatiekandidaat Fortuna Sittard. Na de wedstrijd was de uitploeg niet langer gemarkeerd met degradatie, want er werd overtuigend gewonnen. Toch is het de goal van Heerenveen die het napraten waard is.



De goal van Henk Veerman komt namelijk op prachtige wijze tot stand. De Nick en Simon van Friesland, Joey en Henk Veerman, laten in de wedstrijd namelijk zien dat ze donders goed op elkaar zijn ingespeeld. Waar Joey Veerman de bal naar zijn achternaam genoot speelt, zet de uiteindelijke doelpuntenmaker een 1-2 op.



Joey past de bal vervolgens nog slim terug waarna Henk verwoestend uithaalt. Net buiten het vijfmetergebied poeiert hij de bal in de bovenkant van het net. Zo wordt er toch nog een sprankje eer gered.



Bekijk de goal hier terug!







Eran Zahavi (Ajax 2-2 PSV) – Speelronde 15



De snelle openingstreffer voor PSV tegen koploper Ajax kan natuurlijk ook niet gemist worden op deze lijst. Eran Zahavi is de doelpuntenmaker en scoort een prachtige goal met een misschien nog wel mooiere assist. Donyell Malen weet met Zahavi een fantastisch hoogstandje te creëren. 



Een pas vanuit de verdediging wordt slechts één keer met de hak van Malen getoucheerd waarna Zahavi versnelt. Schuurs wordt direct weggespeeld, waarna Ajax doelman André Onana nog uitkomt met een poging om de bal van Zahavi weg te snoepen. Helaas voor de Ajacieden mocht het niet baten en schiet Zahavi netjes de bal langs de Kameroener zo in de goal. 



Bekijk de goal hier terug!







Teun Koopmeiners (PSV 1-3 AZ) – Speelronde 16



Van een goal voor PSV gaan we door naar de volgende speelronde. Daarin krijgen de Eindhovenaren een bijzonder mooie goal tegen, namelijk de tweede goal voor AZ dankzij Koopmeiners. De vliegensvlugge actie doet de verdediging duizelen met een subtiele voetbeweging.



Via een corner wordt de bal voortgebracht waarna Koopmeiners pijlsnel reageert. Hij staat bij de eerste paal klaar en wipt de bal met de linkerhak door. De bal vliegt zo over de keeper van PSV heen in het netje. Een bijzonder knappe prestatie die in het geheugen van de keeper blijft ronddolen.



Bekijk de goal hier terug!







Bryan Smeets (Sparta Rotterdam 3-5 PSV) – Speelronde 17



Het lijkt een trend te zijn in januari. Mooie goals vallen in wedstrijden waarin PSV speelt. Toch is het de tegenstander iedere keer weer die ervoor zorgt dat we nog even in de herhaling terugkijken. Dit keer is het namelijk de goal die Sparta hoop gaf: de 1-0.



Het doelpunt staat op naam van Bryan Smeets en is een heerlijke poeier die we in de Eredivisie zo graag zien. Na een goede dribbel besluit Smeets net buiten de zestien maar eens een poging te wagen. Terwijl hij nog op volle kracht rent alsof zijn leven er vanaf hangt, haalt hij snoeihard uit en jaagt hij de bal keihard richting de rechter kruising waar de binnenkant van de paal nog even geraakt wordt. Hoewel de goal goede hoop gaf in de vierde minuut, werd er echter wel verloren.



Bekijk de goal hier terug!







Oussama Tannane (FC Emmen 1-4 Vitesse) – Speelronde 17



Combineren van Vitesse kun je leren, want zo krijg je een prachtige 0-2 wanneer je op bezoek bent in Emmen. Dat is wat we kunnen opmaken uit de volgende goal in deze lijst met mooiste doelpunten in de Eredivisie van de eerste maand van 2021. Dit keer komt de goal op naam van Oussama Tannane te staan.



Hoewel het Tannane is die het doelpunt op zijn naam krijgt, zijn de complimenten ook van toepassing op de rest van Vitesse. Via een uitstekende combinatie komt de goal namelijk via de rechterflank tot stand. Daar is het Eli Dasa die de bal voorgeeft, waarna Armando Broja en Thomas Buitink de bal uiteindelijk klaarleggen voor Tannane. Die schiet de bal op zijn beurt prachtig via de binnenkant van de linker paal in de kruising.



Bekijk de goal hier terug!







Othmane Boussaid (FC Utrecht 1-0 Sparta Rotterdam) – Speelronde 18



Goals hoeven niet mooi te zijn, zolang ze maar beslissing brengen in een wedstrijd. Othmane Boussaid snapt die gedachtegang wel. Toch weet de Utrechter ook dat als je de winnende goal maakt, je het liefst wel een mooie maakt. Dat is dan ook precies wat hij doet tegen Sparta Rotterdam in de 88e minuut.



Nadat Utrecht al een tijdje rondspeelt op de helft van Sparta komt de bal na wat positiespel bij Boussaid terecht. Die twijfelt geen seconde wat hij met de bal moet doen. Hij legt klaar, kapt nog een keertje om zijn directe tegenstander te foppen en jaagt de bal vervolgens van randje zestien zo de kruising in. 



Bekijk de goal hier terug!







Ramon Pascal Lundqvist (FC Groningen 3-0 ADO Den Haag) – Speelronde 19



De goal van Lasse Schöne tegen Real Madrid wordt door vele voetbalfans nog steeds als één van de mooiste in de afgelopen jaren gezien. Hetzelfde geldt misschien ook wel voor Ramon Pascal Lundqvist. Met de vrije trap die hij tegen ADO Den Haag nam lijkt hij de eer te bewijzen naar de Deen. 



Lundqvist neemt als het ware een perfecte vrije trap waarmee hij de score opent. De bal zweeft op perfecte wijze door de lucht zo over de Haagse doelman waarna de daling verder inzet. De bal zweeft precies onder de lat richting de verre hoek waar vervolgens het net gevonden wordt. 

Bekijk de goal hier terug!







Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo 4-1 Vitesse) – Speelronde 19



Speelronde 19 hield na de goal van Lundqvist nog veel meer pareltjes, zoals de lucky goal van huidige topscorer Giorgos Giakoumakis. Soms heb je een beetje geluk nodig, iets wat de spits achteraf toegaf, maar dat is niet erg. Met deze lucky treffer wist Giakoumakis een zuivere hattrick op zijn naam te zetten.



Vanaf de rechterkant holt hij achter de bal aan en brengt het avontuur hem tot de rand van het zestienmetergebied. Precies in het hoekje van het strafschopgebied wipt hij de bal over Vitesse’s Pasveer heen. De bal beland in het netje, Giakoumakis valt bijna om en de hattrick is compleet.



Bekijk de goal hier terug!







Sander van de Streek (AZ 0-1 FC Utrecht) – Speelronde 19



Wat is het toch met Utrecht en het scoren van prachtige winnende pegels. In januari 2021 doet het team van René Hake het gewoon twee keer. Waar het eerder deze maand nog tegen Sparta Rotterdam gebeurde via Boussaid, is het dit keer Sander van de Streek die een beauty maakt.



Het mooie van deze goal is te vinden in de simpliciteit. Van de Streek krijgt de bal ingespeeld van zijn ploeggenoot waarna hij zich omdraait en nog een paar passen zet. Vervolgens neemt hij de bal op z’n pantoffel en schiet het projectiel als een kogel door de lucht, klimmend richting de kruising. Een mooie snoekduik van Marco Bizot probeert de knal nog te stoppen, maar zonder resultaat.



Bekijk de goal hier terug!







Davy Klaassen (Ajax 3-1 Willem II) – Speelronde 19



Ook koploper Ajax weet de lijst met mooiste goals in de Eredivisie te halen. Dankzij Davy Klaassen krijgt de Amsterdamse club een vermelding. De middenvelder die afgelopen zomer terugkeerde naar de ArenA scoort namelijk met een halve omhaal tegen Willem II. Via een goede voorzet legt Klaassen de bal nog een keer klaar voor zichzelf door hoog te houden waarna hij een omhaal maakt en de bal in het net werkt.



Het is een goal die Ajax verlost in de wedstrijd, gezien het team van Erik ten Hag genoeg kansen had, maar ze niet wist te verzilveren. Hoewel het nog wel gelijk werd en super sub Brian Brobbey nodig was om de winst binnen te slepen, blijft het toch de goal van Klaassen die Ajax in eerste instantie over de streep trok die het meest indruk maakt.



Bekijk de goal hier terug!







Virgil Misidjan (FC Utrecht 3-3 PEC Zwolle) – Speelronde 20



Dat januari een prachtige start voor de Eredivisie in petto had, bleek al eerder, maar dat ook nog eens in briljante stijl afgesloten wordt is misschien wel het mooiste gegeven. In de laatste speelronde van de week vielen maar liefst vijf pareltjes! De meest bijzondere daarvan is misschien toch wel de goal van MIsidjan voor PEC Zwolle.



Na in de opening minuten met 1-0 achter te komen, bijt PEC direct via de nummer zeven van zich af. Met een prachtige slalom komt Misidjan via de rechterkant van het veld uit in een moeilijke hoek. Na het uitspelen van drie man, besluit hij een poging te wagen en veegt hij de bal zo langs de Utrechtse keeper in de verre hoek. Via het zijnet is het na precies vier minuten spelen weer 1-1. Een voorbode voor een wel hele mooie voetbalavond.







Riechedly Bazoer (Vitesse 1-1 RKC Waalwijk) – Speelronde 20



Op diezelfde 30 januari vallen nog twee prachtige treffers en dat ook nog eens in dezelfde wedstrijd. Eerst is het Riechedly Bazoer die de bal op prachtige wijze over het veld kruist. Waar hij de bal vanaf de linkerkant van het veld ontvangt, kijkt hij tijdens het dribbelen even rond om te zien wat de mogelijkheden zijn.



Hij veinst door aan te geven een voorzet in petto te hebben. Een magistrale poeier volgt met zijn linkervoet waarna de bal prachtige in de verre bovenhoek van het doel draait. Het is precies onder de lat door en net over de keeper heen. Een perfecte trap die jammer genoeg voor Bazoer niet de wedstrijd beslist, maar wel aantoont dat de beste man weer heerlijk in vorm is.







Richard van der Venne (Vitesse 1-1 RKC Waalwijk) – Speelronde 20



Dat Bazoers bal de wedstrijd niet beslist heeft te maken met de mooie trap van RIchard van der Venne. De RKC Waalwijker weet een paar minuten later een heerlijke draken poeier af te leveren die pijlsnel in de linkerbovenhoek van de goal beland. Het is simpelweg een genot om te zien hoe de bal vanaf het moment dat deze de voet verlaat blijft klimmen tot de dak van het doel gevonden is.



De totstandkoming van de goal is toegegeven wel met wat geluk. In de kluts weet RKC de bal namelijk precies op het randje van de zestien te krijgen. Na een goede opzet dreigt balverlies, waarna de bal via de kluts perfect klaargelegd wordt. Een snoeiharde uithaal volgt waarna de eindstand voor de wedstrijd is bepaald. 







Steven Berghuis (Feyenoord 3-1 PSV) – Speelronde 20



Op Super Zondag zagen we ook nog een paar heerlijke goals in de netten vliegen. In de eerste kraker van de dag was het Feyenoord die met een heerlijke goal haar voorsprong zag vergroten. Niemand minder dan aanvoerder Steven Berghuis is verantwoordelijk voor de treffer. 



Nadat Feyenoord via een uitbraak de bal een paar keer op het doel probeert te krijgen lijkt de defensie van PSV toch stand te houden. Uiteindelijk komt de bal bij Berghuis terecht waarna hij vanaf de rechterkant de bal heerlijke op z’n pantoffel neemt en keihard de binnenkant van de paal weet te vinden.





Davy Klaassen (AZ 0-3 Ajax) – Speelronde 20



De laatste goal in deze lijst komt uit Alkmaar, alleen is de goal niet gescoord door AZ. Ajax weet via Davy Klaassen nog net in het rijtje te glippen met de goal die het AFAS Stadion werd gescoord, laat in de wedstrijd. Waar hij eerder in de maand al met een omhaal deze lijst haalde, komt hij er dit keer mede dankzij een prachtige actie nog een keertje in.

Voor zijn tweede juweeltje moet namelijk ook de actie bekeken worden die aan de goal vooraf gaat. Tadic en Klaassen zijn in de wedstrijd perfect op elkaar ingespeeld, wat evident is dankzij deze goal. Vanaf de andere kant van het veld geeft Klaassen simpel aan waar hij de bal wil krijgen, waarna Tadic de bal perfect op maat gegeven wordt. Klaassen rond met klasse af door in één keer de bal op de slof te nemen en Bizot te passeren. 

Wie maakte de mooiste goal van januari in de Eredivisie?

  • Henk Veerman
  • Eran Zahavi
  • Teun Koopmeiners
  • Bryan Smeets
  • Oussama Tannane
  • Othmane Boussaid
  • Giorgos Giakoumakis
  • Riechedly Bazoer
  • Steven Berghuis
  • Anders
182+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
102+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
233+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
77+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
24+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
694+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
78+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
271+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
565+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
319+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
468+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
146+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
105+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
478+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
313+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
242+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
587+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
71+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
99+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
116+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie