Vitesse stelt teleur in wedstrijd met wonderschone goals

Vitesse heeft zich zaterdagavond niet gerevancheerd voor de harde nederlaag bij VVV-Venlo (4-1). Een wonderschone actie van Riechedly Bazoer leek RKC Waalwijk op de knieën te krijgen, maar op fraaie wijze kwamen de bezoekers weer langszij: 1-1.

Vitesse verloor midweeks door een vierklapper van Georgios Giakoumakis in De Koel. Coach Thomas Letsch en zijn manschappen kondigden daarom revanche aan. Het begin was veelbelovend door een snelle treffer van Loïs Openda, maar er ging buitenspel aan vooraf en dus besloot de VAR een streep te zetten door de openingstreffer.

De Arnhemmers konden de hoopgevende start geen vervolg geven. Oussama Tannane was met twee uithalen nog wel gevaarlijk namens Vitesse, maar doelman Kostas Lamprou wist beide pogingen uit zijn doel te ranselen. Defensief stond het wel goed bij de thuisclub, waardoor RKC in de eerste helft geen enkele serieuze kans wist te verzamelen.

Na rust kwam RKC ook beter voor de dag. Richard van der Venne kreeg dé kans om de bezoekers naar een 0-1 voorsprong te schieten, ware het niet dat doelman Remko Pasveer diens inzet uit zijn doel wist te ranselen. Vitesse ontsnapte daarna nogmaals en wel aan een ingreep van de VAR. Matus Bero ging veel te hard door op zijn tegenstander en had de mazzel dat het bij een gele kaart bleef.

In de 71ste minuut kwam Vitesse dan toch op voorsprong in Stadion Gelredome. Bazoer wilde een voorzet geven, maar plaatste de bal op schitterende wijze in de verre hoek achter Lamprou: 1-0. Eindelijk de goal waar Vitesse naar zocht dus, al duurde de euforie niet lang. Enkele minuten later pegelde Van der Venne de bal heerlijk achter Pasveer voor de 1-1.

Vitesse ging er bijna nog met de zege vandoor. Tannane raakte echter de lat, waardoor RKC de 1-1 over de streep kon trekken.

Scoreverloop: 1-0 (71′) Riechedly Bazoer, 1-1 (75′) Richard van der Venne