Geplaagde Advocaat benadrukt: “Dán stap ik op”

Foto: Geplaagde Advocaat benadrukt: “Dán stap ik op”

Vandaag had Dick Advocaat een pittig gesprek, met vooral captain Steven Berghuis. De trainer denkt dat er nu wel weer peper zit in zijn selectie, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

“Ik denk het wel. Geloof me, het mag af en toe best even borrelen. Nee, het is geen leuke maand, maar de veertien maanden hiervoor waren wel leuk en het kan goed zijn om nu eens zo naar een topwedstrijd toe te leven. Ik had al een aantal dingen gehoord van de spelers. Ze hadden vooral problemen met bepaalde opmerkingen van mij over de selectie. Ik zei wat over meer kwaliteit bij AZ, maar dat ging vooral over hoe AZ het deed in de wedstrijd tegen ons.”

Over het gesprek met Berghuis zegt Advocaat verder: “Er is een ding duidelijk gemaakt. Er is vanuit de spelers geen wantrouwen richting de staf. Ik heb ook niet gevraagd of ze nog vertrouwen hebben in mij. Ik heb letterlijk gezegd: gaan we zo door? Kijk, als het zo zou zijn dat Feyenoord het beter acht dat we zo niet doorgaan, ben ik de eerste die opstapt. Ik zou deze klus voor zeven maanden doen en nu zit ik er al vijftien maanden. Maar er moet wel een basis zijn. En die is er.”

“Als we spelen zoals deze week mag er echt wel een beetje reuring zijn. Bij Heerenveen was er recent ook rotzooi. Vervolgens gaan die spelers van Heerenveen zo tekeer, dat ze in het veld de palen eruit schoppen. Ik hoop dat het zondag ook zo is.” Dan wacht immers een cruciaal PSV-thuis.

Denk jij dat Advocaat het seizoen af zal maken bij Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie