”Type Pogba’ wil Premier League verruilen voor Groningen’

Foto: ”Type Pogba’ wil Premier League verruilen voor Groningen’

FC Groningen wil een nieuwe poging gaan wagen om Alexandre Jankewitz los te weken bij Southampton. Dat probeerde de Trots van het Noorden deze winter al, maar de Premier League-club wilde niet mee werken aan een vertrek van de 19-jarige middenvelder. Nu zet de clubleiding in op zijn komst komende zomer.

Het Zwitserse talent stapte in 2018 over naar Southampton, terwijl ook grote clubs als Manchester City, Tottenham Hotspur en Internazionale interesse hadden. Hij zag bij The Saint het meeste perspectief, al is hij momenteel geen onderdeel van de hoofdmacht. Dit seizoen kwam hij tot slechts vijf minuten in de FA Cup tegen het nietige Shrewsbury.

Jankewitz zaakwaarnemer Menno Groenveld laat weten dat de jeugdinternational openstaat voor een transfer naar Groningen. “Hij staat zeker open voor een overstap naar Groningen”, aldus de belangenbehartiger in gesprek met RTV Noord. “Bij Southampton komt hij niet aan spelen toe, terwijl hij zich juist wil ontwikkelen. Hij wil de komende twee jaar geen twintig wedstrijden van tien minuten in de Premier League spelen, maar liever heel veel wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam krijgen.”

Groenveld omschrijft Jankewitz als een ‘box to box-speler, een type Paul Pogba’. Groningen ziet hem als de opvolger van Azor Matusiwa. Ze wilden hem in januari al naar de club halen, om hem de komende maanden te kunnen laten wennen.

Een versterking voor Groningen?

  • Denk ik wel
  • Nog even afwachten…
117+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie