Moeder onthult Ajax-transfer na harde woorden: “Geen weg terug”

Foto: Moeder onthult Ajax-transfer na harde woorden: “Geen weg terug”

Afgelopen zomer liet Ajax meerdere spelers gaan, waaronder de bij zijn nieuwe werkgever Club Brugge volledig opgeleefde Noa Lang. In Het Nieuwsblad doet zijn moeder Manon de Vries een boekje open over hoe de move tot stand kwam.

“Er vielen harde woorden. Noa kreeg te horen: ‘Dan moet Club Brugge je maar kopen’. Waarop Club reageerde: ‘Dat is goed, dan kopen we hem’. Dat was even slikken, want toen was het echt definitief. Toen hij jong was, wilde hij maar één ding: in de Johan Cruijff ArenA voetballen. Op dat moment was er geen weg meer terug”, vertelt De Vries openhartig.

Hoewel Lang in België indruk maakt, was hij het liefst in Amsterdam gebleven. “Hij wilde zijn contract verlengen op voorwaarde dat hij verhuurd zou worden aan Club Brugge. Zijn plan was om zich te ontwikkelen in België en dan een jaar later sterker bij Ajax terug te keren. Noa vond het vreselijk dat hij Ajax moest verlaten en ik daardoor ook. Als hij met zijn hart had gekozen, had hij de stap nooit gezet. Maar hij moest een keuze met het verstand maken.”

“Bij de vorige trainer liep hij tegen een muur aan als hij zijn gevoel wilde uiten. Dat was een probleem, want Noa is niet echt een prater. Met de nieuwe trainer heeft hij een goeie band. Deze trainer begrijpt hoe hij het beste in Noa naar boven kan halen”, aldus de moeder van Lang tot slot.

Zou Lang bij Ajax nu basisspeler zijn geweest?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1047+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie