TRANSFERUURTJE: Frenkie-bod, Ajax treuzelt, Chelsea-waanzin

Foto: TRANSFERUURTJE: Frenkie-bod, Ajax treuzelt, Chelsea-waanzin

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is alleszins een mogelijkheid dat Ajax helemaal geen spelers meer vastlegt deze transferperiode. De Amsterdammers lijken niet te weten wat ze aan moeten met Lasse Schöne, die momenteel meetraint op De Toekomst. Maar dat getreuzel gaat de club vermoedelijk opbreken. De Deense spelmaker kreeg in de voorbije weken aanbiedingen van onder meer Cagliari en Torino, maar deponeerde deze voorstellen in de prullenbak omdat hij maar één ding wilde: de tweede seizoenshelft in de Johan Cruijff ArenA spelen voor zijn oude liefde. Directeur voetbalzaken Marc Overmars had alle mogelijkheid om hem een contract voor te schotelen tegen een betaalbaar salaris (Genoa heeft Schöne weggestuurd met een riante ‘oprotvergoeding’), maar tot op heden heeft de middenvelder nog niets vernomen. Met het oog op het aanstaande Europees kampioenschap is het belangrijk dat hij binnenkort minuten gaat maken, desnoods buiten Amsterdam. Volgens de laatste geluiden uit onze hoofdstad kan dat bij Club Brugge of RSC Anderlecht zijn in de Belgische Jupiler Pro League, maar dat zouden de supporters van Ajax erg jammer vinden.

Luis Sinisterra kon behoorlijk lang niks betekenen voor Feyenoord omdat hij met een zware knieblessure kampte, maar in het hier en nu is de Colombiaan weer helemaal fit. De Rotterdammers hebben zijn contract met één jaartje verlengd. De buitenspeler ligt nu tot medio 2024 vast in De Kuip en reageert in gesprek met Voetbal International: “Ik ben blij met mijn nieuwe contract. De club spreekt hiermee ontzettend veel waardering en vertrouwen uit. Het sterkt mij in mijn ambitie samen met Feyenoord grote dingen te gaan doen. Ik heb al zowat een jaar moeten missen, ik ben hier nog lang niet klaar.”Jeremain Lens wordt elke transferperiode weer in verband gebracht met een terugkeer naar de Eredivisie, maar het is de grote vraag of hij ooit nog te bewonderen zal zijn in de Nederlandse competitie. De aanvaller doet in ieder geval erg moeilijk. De Turkse media onthullen vandaag dat Lens daadwerkelijk telefoontjes heeft gekregen van AZ en Feyenoord, maar óók van Konyaspor, Ankaragücü én Al-Ahli (uit Saudi-Arabië). Het eisenpakket van de vleugelspits liegt er echter niet om. Besiktas is Lens liever kwijt dan rijk en de 33-jarige voetballer zelf wil ook wel vertrekken, maar dan moet zijn werkgever zijn contract, dat nog tot medio 2022 doorloopt, compléét afbetalen. Bovendien is hij naar verluidt van mening dat hij recht heeft op de Europa League-premie voor dit seizoen.

Buitenland:

Frenkie de Jong is de laatste tijd misschien wel de beste speler op het veld bij FC Barcelona. Het is echter een mogelijkheid dat de middenvelder binnenkort vertrekt uit het Camp Nou-stadion, door de financiële problemen van de Catalanen. De totale bruto schuld van de nummer drie van de Primera División bedraagt liefst 1,173 miljard euro en het Algemeen Dagblad weet: “De hoge schuld was in andere jaren geen probleem zolang de jaarlijkse inkomsten evenredig hoog waren. Zo begrootte de club voor vorig seizoen een record van 1,059 miljard euro aan omzet, maar vanwege Covid-19, de wedstrijden zonder publiek en de gesloten clubwinkels was dat uiteindelijk 200 miljoen minder. En dit seizoen zullen die inkomsten nóg lager liggen, waardoor het voor de club nog moeilijker zal worden om aan de verplichtingen te voldoen.” De krant vervolgt: “Nieuwe leningen bij de banken lijken de enige oplossing. Die zijn op dit moment al de grootste schuldeisers, met 280 miljoen euro. Daarnaast heeft de club 200 miljoen aan obligaties uitstaan, een bedrag dat bedoeld was om aan de renovatie van Camp Nou te beginnen.” Het is niet ondenkbaar dat Barça een paar van zijn beste spelers moet verkopen om het hoofd boven water te houden. En volgens de Spaanse roddelmedia heeft Bayern München al een bod van maar liefst 80 miljoen euro uitgebracht op Frenkie de Jong. Oefenmeester Ronald Koeman wil zijn ‘lievelingetje’ niet kwijt, maar aangezien het alarmfase één is in Camp Nou…

Chelsea gaf in de voorbije zomer ongelooflijk veel geld uit aan de komst van Hakim Ziyech (Ajax), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Timo Werner (RB Leipzig) en Ben Chilwell (Leicester City). De honger van de Blues is echter nog niet gestild. Het gaat de laatste tijd bijzonder slecht op Stamford Bridge en de negatieve resultaten zijn Frank Lampard fataal geworden. Thomas Tuchel is aangesteld als de vervanger van de voormalige middenvelder en de Duitser mag zijn elftal in de aankomende zomer naar zijn hand zetten. Volgens de Engelse media heeft de oud-coach van Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund de toezegging gekregen van clubeigenaar Roman Abramovich dat er wederom een fortuin beschikbaar komt voor inkomende transfers. Tuchel is naar verluidt van plan om Erling Haaland (Borussia Dortmund), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach) én Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) naar Stamford Bridge te halen. Wat dat kost, maakt niet uit.

Geeft Chelsea té veel geld uit?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:26
0+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
13:18
13+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
18+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
114+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
119+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
90+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
140+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
67+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
16+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
23+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
111+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
156+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
26+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
47+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
52+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
144+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
70+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
39+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
57+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
38+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie