Oorlog tussen Zlatan en Lukaku in derby: de Belg lacht als laatst

In de Italiaanse beker vond er vanavond een heuse titanenstrijd plaats tussen Inter en AC Milan. Dat is tevens de clash tussen rivalen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic, die het flink aan de stok kregen met elkaar. Beide spitsen scoorden één keer, in de tien minuten blessuretijd (!) besliste oud-Ajacied Christian Eriksen de eindstand op 2-1. Toen zat Zlatan overigens al in de tribune, want die kreeg twee keer geel en dus rood.

Zo ongeveer vanaf minuut één clashten de twee bonkige spitsen met elkaar. Dat leverde niet alleen spectaculaire beelden op, maar ook een gele kaart voor beiden op slag van rust. Op dat moment had Zlatan al de score geopend, op aangeven van de vorige week nog van Torino CF overgenomen Soualiho Meite.

Na rust ging het gebakkelei tussen Zlatan en Lukaku vrolijk door, maar op een uur spelen volgde een abrupt einde daaran. De Zweed kreeg namelijk een tweede gele prent voor een oliedomme overtreding op Aleksander Kolarov. Het bleek een peperdure rode kaart, want twintig minuten voor tijd bracht uitgerekend ‘rivaal’ Lukaku de score weer op gelijke hoogte. De Belg vuurde een penalty – gegeven na een overtreding op Nicolo Barella – via de onderkant van de lat binnen.

En tot overmaat van ramp greep Inter in de zevende van in totaal tien minuten blessuretijd de zege. Christian Eriksen, die nog geen tien minuten daarvoor was ingevallen, schoot een vrije trip achter goalie Gigi Donnarumma. Derhalve gaat Inter door naar de halve finale van de Coppa Italia.

Scoreverloop: 0-1 (31′) Zlatan Ibrahimovic, 1-1 (70′) Romelu Lukaku (strafschop), 2-1 (97′) Christian Eriksen

Welke ploeg schat jij momenteel hoger in?