Invaller Mauro eist heldenrol op bij winnend PSV

Foto: Invaller Mauro eist heldenrol op bij winnend PSV

PSV heeft dinsdagavond een benauwde overwinning geboekt op bezoek bij FC Emmen. Invaller Mauro Júnior zorgde met een lucky doelpunt en een assist voor de 0-2 zege.

PSV begon gehavend aan het bezoek aan Emmen. Spelers als Mohamed Ihattaren, Noni Madueke, Cody Gakpo en Mario Götze bleken allemaal niet fit genoeg voor deze wedstrijd, waar een aantal ook de topper tegen Feyenoord niet zal halen. Door een schorsing ontbrak ook coach Roger Schmidt op de bank en daarom mocht zijn Duitse assistent de honneurs waarnemen.

Ondanks de personele problemen begon PSV nochtans goed. Eran Zahavi kreeg meteen een grote kans, maar doelman Dennis Telgenkamp wist de 0-1 ternauwernood te voorkomen. Diezelfde sluitpost hield even later ook Donyell Malen van scoren af. Telgenkamp onderscheidde zich ook in het vervolg van de eerste helft, al had hij tevens de mazzel dat Michael de Leeuw een inzet van Zahavi van de lijn werkte.

PSV was dus de bovenliggende ploeg in en tegen Emmen, maar de grootste kans in de eerste 45 minuten kwam op naam van de thuisclub. Op slag van rust kreeg Jari Vlak, deze winter overgekomen van FC Volendam, de kans om uit te halen en zijn inzet eindigde pardoes tegen de paal. Het gebrek aan effectiviteit werd PSV daarmee dus bijna fataal.

Geen treffer dus voor Emmen, maar de thuisploeg kreeg wel in de gaten dat er iets te halen viel. Gaandeweg de tweede helft begon de Eredivisie-hekkensluiter steeds meer te geloven in een stunt, al bleef PSV af en toe gevaarlijk. Maar met veel fortuin nam PSV dan toch de leiding in minuut 81. De ingevallen Mauro probeerde Zahavi te bedienen met een voorzet, maar daar rekende Telgenkamp ook op en doordat de Israëliër de bal niet raakte viel de bal plots in de verre hoek binnen: 0-1.

PSV liep in de eindfase ook nog uit naar 0-2. In de 88ste minuut werkte Zahavi alsnog een voorzet van Mauro tegen de touwen. Toch sloot de bezoekende ploeg af met tegenslag, want in extremis liep aanvoerder Denzel Dumfries een ogenschijnlijk ernstige blessure op. In aanloop naar de competitietopper tegen Feyenoord is dat geen goed nieuws voor Schmidt, die dan weer op de bank mag plaatsnemen.

Scoreverloop: 0-1 (81′) Mauro Júnior, 0-2 (88′) Eran Zahavi

Wie pakt de titel dit seizoen?

  • Ajax
  • PSV
  • Vitesse
  • AZ
  • Feyenoord
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie