Ambitieuze Sneijder wacht serieuze blokkade

Foto: Ambitieuze Sneijder wacht serieuze blokkade

Eerstedivisionist FC Den Bosch is misschien wel de volgende werkgever van Wesley Sneijder. De recordinternational van Oranje zou samen met horecaondernemer Ebert Dollevoet plannen hebben om de club weer overeind te helpen, maar er dreigt een grote tegenslag.

FC Den Bosch staat momenteel negentiende in de Keuken Kampioen Divisie en kampt met grote financiële problemen. Dollevoet overweegt de club over te nemen en Sneijder aan te stellen om het technische beleid uit te stippelen. Op termijn zou dit tot promotie naar de Eredivisie moeten leiden, maar een dergelijke stap hangt nog af van Kakhi Jordania.

Voetbal International schrijft: “De Georgische zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab probeerde een paar jaar geleden de club in handen te krijgen. Hij investeerde flink in de Bossche spelersgroep, maar uiteindelijk werd de overname afgekeurd door de licentiecommissie van de KNVB. Vervolgens eiste Jordania het geld dat hij in de club had gestopt terug.” Het gaat om zo’n twee miljoen euro.

FC Den Bosch is het oneens met die stelling en dus hoopt Jordania via een bodemprocedure zijn gelijk te halen. VI: “FC Den Bosch denkt dat het sterk staat tegen de Georgiër, maar is wel bevreesd voor een mogelijk hoger beroep. Dan zou het proces nog maanden kunnen voortslepen. Het is niet aannemelijk dat Sneijder of een andere partij instapt zolang de claim van Jordania nog op tafel ligt.”

Gaat Sneijder aan de slag in Den Bosch?

  • Ja
  • Nee
112+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie