TRANSFERUURTJE: Frenkie-shock, Ajax-stunt peperduur

Foto: TRANSFERUURTJE: Frenkie-shock, Ajax-stunt peperduur

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Vertrek Nicolai Jörgensen ergens in de aankomende dagen bij Feyenoord, dan zou dat geen verrassing zijn. Oefenmeester Dick Advocaat wil in dat geval een vervanger hebben en de naam van Joshua Zirkzee komt alwéér bovendrijven. In de zomerse transferwindow werd de international van Jong Oranje al aan een transfer naar De Kuip gelinkt en een paar weken geleden was dit weer het geval. De Rotterdammers besloten om Lucas Pratto te huren van River Plate, maar als Jörgensen weggaat kunnen ze nóg wel een spits gebruiken. En Zirkzee mag nog altijd op huurbasis vertrekken bij Bayern München, waar hij geen uitzicht op speeltijd heeft door de aanwezigheid van Robert Lewandowski. Het Engelse Everton zou de jongeling wel aan willen trekken, maar dit is nog geenszins concreet. En dus is het alleszins een mogelijkheid dat Feyenoord er met zijn voormalige jeugdspeler vandoor gaat. Hij is in ieder geval een relatief goedkope optie.

De transfermarkt is nog maar eventjes open, maar misschien krijgt Ajax de mogelijkheid om een nieuwe verdediger aan zijn selectie toe te voegen. Die kunnen de Amsterdammers goed gebruiken, want het centrum van de nummer één van de Eredivisie oogt niet altijd even stabiel. Journalist Mike Verweij van De Telegraaf onthulde een tijdje geleden dat directeur voetbalzaken Marc Overmars contact had gehad met het management van Davinson Sánchez. Daarbij zei hij wel meteen dat een transfer onmogelijk was, omdat Tottenham Hotspur de Colombiaan niet wilde verkopen. Volgens de Daily Record is die situatie veranderd, want oefenmeester José Mourinho zou nu juist wél afscheid willen nemen van de verdediger, die al een tijdje tegenvalt in Londen en géén vaste basisplek heeft bij de Spurs. Het is echter de grote vraag of Sánchez wel haalbaar is voor Ajax. De marktwaarde van de 24-jarige stopper wordt immers nog altijd op maar liefst 40 miljoen euro geschat. Willen de Amsterdammers spijkers met koppen slaan, dan zal er dus een krankzinnig bedrag moeten worden betaald. Een huurperiode van een half jaartje ligt hoe dan ook méér voor de hand.Het is inmiddels wel algemeen bekend dat er iets gaande is tussen Quincy Promes en zijn voormalige werkgever Spartak Moskou. Volgens het Algemeen Dagblad wil oefenmeester Erik ten Hag van Ajax zijn ‘lieveling’ echter niet laten gaan. De krant onthult op dinsdagochtend: “Hoofdrolspeler in de laatste week van de transferperiode zal bij Ajax Quincy Promes zijn. Spartak Moskou wil zijn voormalige sterspeler terughalen. Promes staat ook open voor een terugkeer naar Moskou. Erik ten Hag gaf al aan niemand kwijt te willen, laat staan zijn protegé.” Niet iedereen in de Johan Cruijff ArenA is het echter met de coach eens: “Dat betekent niet dat de schaduwspits van Ajax, die nog altijd verdachte is van een steekincident, niet te koop is. Een deal was zondagavond echter nog ver weg.” Promes zou zelf al rond zijn met de Moskovieten, maar die hebben zich nog niet bij Overmars gemeld. Spartak zou liefst 12 miljoen euro overhebben voor de aanvaller.

Moet Vitesse Wilfried Bony terughalen naar de Eredivisie? De voormalige goalgetter van de Arnhemmers heeft in ieder geval wel oren naar een nieuwe samenwerking, zo onthult hij in een interview met Voetbal International. De spits, die momenteel transfervrij is en dus kan gaan en staan waar hij wil, zegt: “Het lijkt me ook nog mooi om uiteindelijk een heel of half seizoen af te sluiten bij Vitesse. Als er ooit een mogelijkheid komt om weer naar Nederland te gaan, ben ik heel erg blij. Dat zou een gelukkig einde voor mij zijn.”

Buitenland:

Gisteren werd bekend dat FC Barcelona met een schuld van maar liefst 1 miljard euro kampt en het is wel duidelijk dat men in het Camp Nou-stadion in paniek is. Er moet een enorme lening afgesloten worden om aan de betalingsverplichtingen te voldoen. Het televisieprogramma Què T’hi Jugues onthulde gisteren dat de Catalanen 100 miljoen euro gaan lenen, omdat het voortbestaan van de club anders in gevaar komt. Daar staat wél tegenover dat Barça vervolgens voor 100 miljoen euro aan spelers moet verkopen. En dat hoef je Bayern München geen twee keer te zeggen: Der Rekordmeister wil Frenkie de Jong inlijven en dat leek aanvankelijk onmogelijk, maar misschien móét Barcelona hem wel verkopen. De huidige nummer drie van de Primera División beschikt verder immers niet over spelers die enorm populair zijn op de transfermarkt. Naar verluidt wil Bayern maximaal 50 miljoen euro betalen voor zijn doelwit en dat is toch wel een kelderprijs voor de oud-Ajacied, die voor 86 miljoen euro ingelijfd werd door Barça. Sterker nog, Ajax heeft nog 46 miljoen euro van deze megasom tegoed van de Catalanen…

Volgens het Spaanse dagblad AS heeft Kylian Mbappé een beslissing genomen over zijn toekomst. De Fransman zou na het lopende voetbalseizoen van het Parc des Princes van Paris Saint-Germain naar het Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid willen transfereren. Voetbal International schrijft op dinsdagochtend: “Kylian Mbappé staat weer eens op de voorpagina van AS. Volgens de Spaanse sportkrant heeft de aanvaller van Paris Saint-Germain opnieuw duidelijk gemaakt dat hij naar Real Madrid wil. De Koninklijke is volgens de berichtgeving bereid om het monstersalaris van Mbappé bij PSG te evenaren, inclusief bonussen en portretrechten.” De superster beschikt bij PSG over een contract dat in de zomer van 2022 afloopt. Een paar dagen geleden hintte hij nog naar een verlenging… “Ik ben in gesprek met de club. Als ik bijteken, dan is dat om in mezelf te investeren, voor de lange termijn. Ik voel me goed hier. Ik zal snel besluiten. En als ik besluit om bij te tekenen, dan doe ik dat oprecht met de intentie om hier langere tijd te blijven.”

Frenkie naar Bayern?

  • Ik zie het gebeuren
  • Lijkt me niet…
772+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
17+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
22+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
9+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
77+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
54+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
139+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
225+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
745+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
263+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
95+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
260+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
209+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
245+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
472+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
32+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie