De grootste Eredivisie wintertransfers van 2021

Foto: De grootste Eredivisie wintertransfers van 2021

2021 is goed afgetrapt met een verkorte winterstop en lekker drukke transferperiode. De grootste Eredivisie transfers van de winterperiode 2021 zetten we daarom voor je op een rijtje.



Sébastien Haller (West Ham United – Ajax)



Natuurlijk wordt er afgetrapt met de centrumspits die in Amsterdam een nieuwe thuisbasis heeft gevonden. Ajax haalde de 26-jarige Sébastien Haller voor 22,5 miljoen euro naar de Amsterdam ArenA op 8 januari. Twee dagen voor de kraker tegen PSV op de planning stond werd de nieuwe spits geïntroduceerd, maar een debuut in diezelfde wedstrijd bleef uit. 



Sindsdien heeft Haller in zes wedstrijden twee keer het net gevonden en vier assists afgeleverd. Prima statistieken zijn het zeker, maar van een spits worden toch meer goals verwacht. Met zijn 1 meter 90 wordt dan ook verwacht dat er nog vele doelpunten volgen. Dat is immers de reden waarom de Fransman gehaald is, want zijn imposante figuur geeft Ajax eindelijk wat meer opties in de punt van de aanval.







Lucas Pratto (River Plate – Feyenoord)



Ook Ajax-aartsrivaal Feyenoord heeft zich in de winter versterkt met een nieuwe spits. De naam is Lucas Pratto, een Argentijnse centrumspits die van River Plate gehuurd wordt. Op 4 januari werd de huur officieel gemaakt, maar een echte doorbraak moet nog komen.



Pratto heeft er immers al vier wedstrijden op zitten, al moet daarbij gesteld worden dat twee wedstrijden invalbeurten waren. Met in totaal 166 minuten op de Nederlandse grasmatten heeft de spits alleen nog geen enkele bijdrage gehad als het goals betreft. Daar moet spoedig verandering inkomen voordat het een ding wordt dat de nieuwe spits maar niet weet te scoren.







Luciano Narsingh (Feyenoord – FC Twente)



Van een nieuwe Feyenoorder schakelen we door naar een speler die de club deze winter heeft verlaten. Luciano Narsingh heeft Feyenoord voor de rest van het seizoen achter zich gelaten om geluk te beproeven in de Grolsch Veste. Op huurbasis gaat Narsingh het seizoen afmaken bij FC Twente.



De rechtsbuiten werd op vrijdag 22 januari vastgelegd, maar wist in zijn debuut bij Twente geen groot aandeel te hebben. De rechtsbuiten werd in de 63e minuut ingebracht, maar had verder geen invloed op de eindstand. In eigen huis werd met 0-1 verloren van VVV-Venlo.







Klaas-Jan Huntelaar (Ajax – Schalke 04)



Wie het over de grootste wintertransfers van 2021 heeft kan natuurlijk de spectaculaire transfer van Klaas-Jan Huntelaar niet vergeten. In de wandelgangen gingen al een paar weken geruchten dat de Hunter zijn carrière niet bij Ajax zou afsluiten, maar bij Schalke 04. Op 19 januari werden die geruchten bevestigd. Huntelaar gaf zelf aan één laatste uitdaging wel te zien zitten.



Als vedette moet hij Schalke 04 weten te behoeden voor degradatie. Een gemakkelijke klus wordt dat zeker niet, maar wel één waar Huntelaar naar uitkijkt. De liefde die hij voor de Duitse club waar hij zeven jaar gespeeld heeft, is dan ook evident. Voordat hij bij Ajax zijn koffer pakte, bewees hij wel nog één keer zijn waarde aan de club door tegen FC Twente in de slotminuten twee keer het net te vinden en de winst binnen te halen.







Siem de Jong (clubloos – sc Heerenveen)



Wie het over Eredivisie transfers van de winterperiode 2021 heeft, kan Siem de Jong natuurlijk niet op de bank laten zitten. De oud-Ajacied werd in november 2020 clubloos toen zijn contract ontbonden werd bij Cincinnati. Het avontuur in de Verenigde Staten hield dan ook ineens op, maar De Jong had geluk en kreeg op 4 januari een nieuwe club in de Eredivisie. 



sc Heerenveen nam de spits transfervrij op in de selectie. Sindsdien heeft De Jong alweer vier wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau in Nederland, al werd winst met Heerenveen nog niet behaald. Wel werd twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, waarbij De Jong slechts één keer bij een goal betrokken was (via een assist). Pech lijkt de routier dan ook te volgen, want in de wedstrijd tegen Heracles Almelo viel de spits ook nog eens geblesseerd uit!







Oussama Idrissi (Sevilla – Ajax)



De laatste speler in dit overzicht met Eredivisie transfers van de winterperiode 2021 is Oussama Idrissi. De voormalig AZ-speler vertrok afgelopen zomer naar Spanje om voor Sevilla uit te komen, maar wist daar helaas geen basisplaats af te dwingen. In plaats daarvan zat hij geregeld op de bank en krijgt de 24-jarige nu alweer een retourtje aangeboden naar de Eredivisie. 

Dit keer komt de vleugelspeler uit voor Ajax. De Amsterdammers willen Idrissi via een huurcontract in ieder geval tot het einde van dit seizoen naar de ArenA halen, maar een kans op dat het contract langer wordt is er niet. Er is namelijk geen optie tot koop afgedwongen. Idrissi moet het gat dat Promes achterlaat gaan opvullen, maar de vraag is natuurlijk of Ajax de optie voor langer dan een half jaar wil verlengen. Uiteindelijk zal dat moeten blijken uit de resultaten van Idrissi zodra hij in het rood-witte tenue van de Amsterdammers speelt. 

Wat is de grootste Eredivisie transfer van de winterperiode 2021?

  • Sébastien Haller
  • Lucas Pratto
  • Luciano Narsingh
  • Klaas-Jan Huntelaar
  • Siem de Jong
  • Oussama Idrissi
127+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:30
1+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
16+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
21+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
12+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
49+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
235+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
70+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
39+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
93+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
332+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
33+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
281+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
750+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
297+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
756+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
77+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
128+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
22:07
461+
‘Oud-Ajacied draait de gevangenis in’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie