TRANSFERUURTJE: Feyenoord-stunt, Ajax-terugkeer, wanhoop Donny

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-stunt, Ajax-terugkeer, wanhoop Donny

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Gisteren konden we opeens lezen dat Ajax en Spartak Moskou akkoord zouden zijn over de transfer van Quincy Promes naar de Premjer-Liga, maar zo ver is het nog niet. Sterker nog, de Russen hebben zich nog niet eens bij directeur voetbalzaken Marc Overmars gemeld… De Telegraaf schrijft op maandagochtend: “Komende week wordt duidelijk of de voetbaltoekomst van Quincy Promes (29) in Moskou of Amsterdam ligt. Ajax reageert verbaasd op de berichtgeving in de Russische media dat er een akkoord tussen de club en Spartak Moskou zou zijn over een transfersom van 12 miljoen euro. Daar is (nog) geen sprake van. Sterker nog, op dit moment is er volgens betrokkenen geen contact.” Er speelt echter wel wat: “Het lijkt er wel op dat Promes in gesprek is met zijn oude club en een overstap ziet zitten. Ajax wacht af tot Spartak Moskou zich officieel meldt. De Amsterdammers zouden – nu Promes verdachte is van een steekincident – in dat geval serieus willen nadenken over een transfer van de aanvaller. Als de juiste prijs wordt betaald.”

Riechedly Bazoer presteert dit seizoen werkelijk geweldig bij Vitesse en is in de aankomende zomer vermoedelijk onhoudbaar voor de Arnhemmers. Volgens De Telegraaf hoopt de middenvelder zelf op een terugkeer naar Ajax. De krant onthult op de maandagmorgen: “Voor Bazoer zelf kan het heel mooi worden, want een stap hogerop lonkt. Tot op heden hebben zich nog alleen clubs uit de Europese subtop gemeld, maar als de Utrechter zijn huidige vorm weet vast te houden, komen er ongetwijfeld nog interessantere opties op zijn pad.” Men weet: “Bazoer zal een vervolgstap uiterst zorgvuldig afwegen, want na zijn minder geslaagde keuzes voor VfL Wolfsburg en FC Porto moet het nu een schot in de roos zijn. Het is een publiek geheim dat Bazoer het liefst zou terugkeren bij Ajax, de club waar hij zijn doorbraak beleefde en na slechts 51 duels in de Eredivisie al vertrok.”AZ won gisteren met 2-3 van Feyenoord en na afloop van die topper was oefenmeester Dick Advocaat lovend over de tegenstander: “Mijn spelers hebben echt alles gegeven. Maar we stonden tegen een kwalitatief beter elftal.” De Kleine Generaal zei verder: “In hun ploeg zitten een paar heel aardige spelers en dan druk ik me nog zeer voorzichtig uit.” De Telegraaf schrijft vandaag: “Bij vlagen likte hij zijn vingers af bij het spel van AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners en Calvin Stengs. Advocaat noemde die spelers niet met name, maar hij kon het over niemand anders hebben.” De krant vervolgt: “Alleen al de passnauwkeurigheid van die twee AZ-spelers is hogeschoolvoetbal. Het was het onderdeel waar een aantal Feyenoorders juist een onvoldoende scoorde. Handelingssnelheid bij de aankopen Mark Diemers en de Argentijn Lucas Pratto stond ook in schril contrast met mannen als Fredrik Midtsjö en de twee keer scorende Myron Boadu aan AZ-zijde op dezelfde posities.” Feyenoord is op zoek naar investeerders, en worden die binnengehaald, dan gaat de nieuwe coach Arne Slot voor een stunt: “Het wordt interessant om te zien of Feyenoord erin slaagt om komende zomer de buitenlandse investeerders aan boord te hebben. In dat geval kan Arne Slot met miljoenen een paar broodnodige topspelers aan het elftal van Feyenoord toevoegen. Hij hoeft niet ver over de grens te kijken om zijn keuze te bepalen. Koopmeiners en Stengs zullen boven aan zijn lijst staan, maar of er zoveel geld beschikbaar komt, moet worden afgewacht.”

Feyenoord wil Marcos Senesi op termijn voor een recordbedrag verkopen: de Argentijnse centrumverdediger moet méér dan 18 miljoen euro opleveren. Rafael van der Vaart is echter geen fan van de kwaliteiten van de stopper… De oud-voetballer denkt dat de Rotterdammers blij moeten zijn met 10 miljoen euro en zegt bij Studio Voetbal: “Dan zou ik hem zelf wegbrengen. Na die goal van Gravenberch, die je veel korter moet dekken als je echt goed bent, speelde hij tegen Ajax een prima wedstrijd. Maar als je gaat zeggen dat dit 20 miljoen euro waard is én in de belangstelling van Real Madrid staat… Nou, daar geloof ik helemaal niks van.” Van der Vaart vervolgt: “Eigenlijk komt hij in alles tekort. Een prima verdediger, maar ga nu niet roepen dat Real Madrid geïnteresseerd is. Dat doet zijn zaakwaarnemer waarschijnlijk gewoon zelf. En ook nog eens tussen de 25 en dertig miljoen.” Wat is Senesi dan wel waard? “Niks. Tien miljoen. Weet je waarom? Omdat hij Argentijns international is. Zuid-Amerikaanse verdedigers vinden clubs wel interessant.”

Buitenland:

Donny van de Beek heeft het niet naar zijn zin bij Manchester United. De Red Devils overtuigden de middenvelder van een transfer van Ajax naar Old Trafford door hem te beloven dat hij minimaal de helft van de wedstrijden zou spelen, maar daar komt niets van terecht. Volgens verschillende Engelse kranten vond de international van het Nederlands elftal het daarom in de voorbije week tijd voor een wanhoopsdaad: onaangekondigd stapte hij het kantoortje van oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer binnen, om vervolgens met zijn vuist op tafel te slaan. De Noor wil de middenvelder niet laten vertrekken, maar Van de Beek vindt dat hij meer speelminuten verdiend en heeft toezeggingen geëist in het onderhoud met zijn coach. En die heeft hij gekregen, aldus The Athletic. Met een basisplek tegen Liverpool in de FA Cup (3-2 overwinning) als gevolg. De voormalige Ajax-publiekslieveling maakte geen geweldige indruk tegen de Reds, maar de aankomende tijd zullen we hem dus vermoedelijk vaker in actie zien. Zo niet, dan vertrekt hij naar alle waarschijnlijkheid in de zomerse transferwindow.

Chelsea ontslaat zijn oefenmeester Frank Lampard vandaag nog, zo melden vrijwel alle grote Engelse media. Naar verluidt is de opvolger van de coach ook al bekend: Thomas Tuchel krijgt de touwtjes in handen op Stamford Bridge. De Blues gaven in de afgelopen zomer ongelooflijk veel geld uit aan de komst van onder meer Hakim Ziyech (Ajax), Timo Werner (RB Leipzig) en Kai Havertz (Bayer Leverkusen). Aanvankelijk ging het ook best goed, maar in december kwam de klad erin bij de Premier League-topclub. Chelsea staat momenteel negende in de competitie en dat is natuurlijk ondermaats te noemen. Lampard kreeg vrij lang de tijd om het om te draaien, maar volgens onder meer The Telegraph en Sky Sports heeft clubeigenaar Roman Abramovich er nu genoeg van. Later vandaag wordt officieel bekend dat de voormalige middenvelder zijn congé heeft gekregen. Volgens journalist Fabrizio Romano is het ook al bekend wie zijn opvolger wordt, namelijk Thomas Tuchel. Hij werd eerder dit seizoen zélf ontslagen bij Paris Saint-Germain.

Stengs en Koopmeiners naar AZ?

  • Ja, logisch
  • Nee, natuurlijk niet
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:16
2+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
29+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
36+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
11+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
23+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
25+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
67+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
45+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
28+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
41+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
21+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
64+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
155+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
251+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
223+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
526+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
22:50
4+
Juventus ontsnapt met gelijkspel
22:45
601+
Doorbraak bij Feyenoord? “Een opening”
22:30
239+
Hélène Hendriks onthult ‘nieuwe Heerenveen-trainer’
22:23
253+
‘Genadeklap dreigt voor Vitesse’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie