Manchester United knikkert Liverpool uit FA Cup

Manchester United heeft Liverpool zondagavond uit de FA Cup gegooid. Op Old Trafford eindigde een attractieve wedstrijd in een 3-2 overwinning voor ‘The Red Devils’.

Donny van de Beek begon in de basis bij Manchester United, maar speelde een behoorlijk anonieme wedstrijd en werd dan ook voortijdig naar de kant gehaald. De oud-Ajacied kreeg wel één kans om tot scoren te komen, ware het niet dat Alisson Becker een tegentreffer wist te voorkomen. Op dat moment stond het overigens al 1-1.

Mohamed Salah had de score na een kleine twintig minuten geopend. De Egyptenaar was goed doorgelopen en maakte het met een slim wippertje af, maar United wist terug te slaan via Mason Greenwood. In de tweede helft ging het vervolgens helemaal los.

Drie minuten na de hervatting profiteerde Marcus Rashford van een fout van Rhys Williams. Liverpool ging meteen in de tegenaanval en na een eerste waarschuwing van James Milner zorgde opnieuw Salah alsnog voor de 2-2. Bijna maakten de bezoekers er ook meteen 2-3 van, maar Trent Alexander-Arnold stuitte op doelman Dean Henderson.

Na de wissel van Van de Beek kwam United opnieuw op voorsprong. Uitgerekend zijn vervanger Bruno Fernandes schoot een vrije trap fraai tegen de touwen: 3-2.

Scoreverloop: 0-1 (18′) Mohamed Salah, 1-1 (26′) Mason Greenwood, 2-1 (48′) Marcus Rashford, 2-2 (58′) Mohamed Salah, 3-2 (78′) Bruno Fernandes