AZ verslaat na PSV ook Feyenoord in spektakelstuk

Foto: AZ verslaat na PSV ook Feyenoord in spektakelstuk

AZ is er in geslaagd om na PSV vorige week nu ook Feyenoord te verslaan. De Alkmaarders maakten een uitstekende indruk in De Kuip en wonnen uiteindelijk met 2-3 van de Rotterdammers.

Trainer Sick Advocaat stuurde namens de gastheren Nicolai Jörgensen de wei in als spits: geen Lucas Pratto dus, waar ook Luis Sinisterra (niet helemaal fit) op de bank zat. Het was echter AZ dat als eerst toesloeg. Jesper Karlsson drukte beheerst af na wegglijden van Marcos Senesi. En diezelfde Senesi maakte zich even later schuldig aan een handsbal in de zestien, maar tot veler verbazing werd er géén penalty gegeven.

Tot overmaat van ramp voor AZ stond het erg snel daarna weer gelijk. Uitgerekend Jörgensen, misschien wel in zijn afscheidswedstrijd, liep de bal na behoorlijk wat geploeter letterlijk over de lijn heen. Vervolgens kreeg Feyenoord iets meer controle over de wedstrijd, maar gelijk na rust sloeg AZ nogmaals toe. Myron Boadu maakte na geweldig voorbereidend werk van uitblinker Fredrik Midtsjo zijn eerste treffer van het kalenderjaar.


Lang nagenieten zat er echter niet in, want Mark Diemers trok de stand na een uur spelen weer gelijk. Maar uiteindelijk ging AZ er toch nog met de zege vandoor; Calvin Stengs slalomde zich naar een assist, waar andermaal Boadu afrondde. In de slotfase wilde Feyenoord nog wel aan een slotoffensief beginnen, maar de grootste kansen waren juist voor AZ. Invaller Tijjani Reijnders trof nog de paal en doelman Nick Marsman. Het bleef echter 2-3 in de Kuip, ook doordat Teun Koopmeiners in de allerlaatste seconde nog een penalty (gegeven door de VAR na een overtreding van Senesi) huizenhoog over schoot.

Dankzij de driepunter klimt AZ over Feyenoord heen op de ranglijst. De mannen van Pascal Jansen staan met 37 punten (acht minder dan koploper Ajax) vierde, die van Dick Advocaat met twee punten minder vijfde.

Scoreverloop: 0-1 (10′) Jesper Karlsson, 1-1 (32′) Nicolai Jörgensen, 1-2 (47′) Myron Boadu, 2-2 (58′) Mark Diemers, 2-3 (70′) Myron Boadu

Wie gaat hoger eindigen dit seizoen?

  • AZ
  • Feyenoord
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie