Gerbrands verklapt hoe PSV felle strijd met AC Milan won

Foto: Gerbrands verklapt hoe PSV felle strijd met AC Milan won

PSV haalde afgelopen zomer Roger Schmidt naar Eindhoven. De Duitser kon ook naar onder meer AC Milan, zo bevestigt directeur Toon Gerbrands vandaag in Goedemorgen Eredivisie.

“Schmidt stond bij ons gewoon op nummer één. De kans om hem te krijgen was klein, kan ik je vertellen. Want wij moesten concurreren met de Premier League, met geld, met ook grote clubs als AC Milan en wat ik me ook kan bedenken. We hebben onze filosofie neergelegd en uitgelegd wat voor een club wij zijn. We hadden ook een megapresentatie bij ons, want hoe kan ik nou duidelijk maken wat De Herdgang (trainingscomplex van PSV, red.) is? Dus dat moesten we filmen en doen en weet ik wat allemaal. En vervolgens alles neergelegd bij hem. En dan ga je dus even figuurlijk voor zijn deur liggen”, vertelt Gerbrands.

“En dan ga je je best doen en nóg een keer je best en dan weet je dat je de slag om het geld niet kan winnen, maar wel met de manier van werken en PSV promoten. Dan is het ook wel leuk dat er een buitenlander komt die voor het eerst op De Herdgang komt en denkt: Tjonge, zoiets heb ik nog nooit gezien. En dat gold voor Mario Götze ook.”


Hij vervolgt: “De eerste keer maak je een afspraak en ga je zitten. Dat is kennismaken en hij moest ook weten wie ik, John de Jong (technisch manager PSV, red.) en de club waren. Nou, dat was een soort kennismakingsgesprek. Dan heb je al een kleine match. Als het niks wordt, dan gaat het niet goed. En daarna begint het spel van: oké, nog een tweede keer erheen. Dan zie je dingen om je heen gebeuren, dan denk je: Nou, dat wordt nog wat, om dat voor elkaar te krijgen. Maar ik heb wel gezien bij hem dat hij niet voor het geld kiest, maar voor zijn gevoel. Hij kiest voor een omgeving met mensen waar hij mee kan werken. Dat is mij wel duidelijk geworden.”

Al met al is Gerbrands blij met de komst van Schmidt. “Je ziet dus dat het een man met ervaring is, die bij meerdere clubs heeft gewerkt. Hij weet wat presteren is, weet wat druk is. Net als bij mij heeft iedereen plussen en minnen in het leven. Maar we zijn heel tevreden hoe het gaat en hoe hij met de spelersgroep omgaat. Wij doen op drie fronten (Eredivisie, TOTO KNVB Beker en Europa League, red.) nog mee.”

Schmidt verricht goed werk bij PSV

  • Eens
  • Ik heb zo mijn twijfels..
229+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
17+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
57+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
12+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
292+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
36+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
160+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
311+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
121+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
360+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
98+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
86+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
415+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
221+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
189+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
542+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
56+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
92+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
36+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
108+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie