FC Utrecht pas in absolute slotfase langs Sparta

FC Utrecht heeft zondagmiddag een benauwde overwinning geboekt op concurrent Sparta Rotterdam. De Kasteelheren stonden voor deze speelronde hoger op de ranglijst dankzij een beter doelsaldo, maar in extremis ging er dan toch nog een gejuich op in Stadion Galgenwaard: 1-0.

Zowel Utrecht als Sparta verzamelde 21 punten in de eerste zeventien wedstrijden van het seizoen. Waar de manschappen van Henk Fraser daar content mee zijn, daar geldt dat niet voor René Hake en consorten. De thuisploeg wilde dat dan ook laten zien en zorgde binnen de minuut voor serieus doelgevaar. Doelman Maduka Okoye redde echter op de inzet van Bart Ramselaar.

FC Utrecht kreeg voldoende kansen om in de eerste helft al op voorsprong te komen. Willem Janssen, Adrián Dalmau en Joris van Overeem werden allemaal gevaarlijk, maar de Sparta-defensie hield stand. De Rotterdammers werden in de eerste helft zelf helemaal niet gevaarlijk.

Na rust kreeg Sparta iets meer dreiging over zich heen, al leidde dat opnieuw niet tot grote kansen. In de tweede helft werd de thuisploeg evenwel ook nauwelijks nog gevaarlijk. In de slotfase viel de 1-0 echter toch nog. Op fraaie wijze schoot Othman Boussaid de bal in de bovenhoek.

Scoreverloop: 1-0 (88′) Othman Boussaid

Is FC Utrecht goed genoeg om terug te keren in de subtop?