De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Super Sunday!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Super Sunday!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 23 januari



2021 trapt op fenomenale wijze af voor voetballiefhebbers. Het is een maand vol toffe wedstrijden in de Eredivisie en ook in het buitenland is het genieten geblazen. Toch moet gezegd worden dat de zaterdag deze week slechts een rustige voorbode is op de toffe zondag die volgt.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 23 januari hieronder: 



16.30 uur op ESPN 2: ADO Den Haag – FC Emmen, 18.45 uur op ESPN: Vitesse – FC Groningen, 20.00 uur op ESPN 2: PSV – RKC Waalwijk, 21.00 uur op ESPN: Heracles Almelo – sc Heerenveen



In de Eredivisie trapt de voetbaldag om half vijf af met een kraker in het rechterrijtje. FC Emmen gaat op bezoek bij ADO Den Haag. Bij winst weten de Drentenaren zich nog langzaam terug te vechten van de achttiende plek die de club nu bekleedt. Bij verlies is degradatie bijna een garantie gezien het gat met ADO, dat zestiende staat, hierdoor oploopt naar acht punten. 

Het volgende duel van de zaterdagavond gaat tussen Vitesse en FC Groningen. De GelreDome zal het strijdtoneel zijn, wat voor Vitesse goed uitkomt. Op eigen bodem kunnen de Arnhemmers op gelijke hoogte komen met koploper Ajax. Groningen kan daarentegen bij uitwinst aansluiting vinden bij de top vijf van de Eredivisie.



Vraag is alleen of Groningen bij winst die aansluiting lang vindt, want PSV, dat derde staat, komt op dezelfde avond ook nog in actie. Tegenstander deze week is RKC Waalwijk. De uitploeg staat vijftiende en kan bij winst een plekje klimmen. Echter moet er dan wel een stunt plaatsvinden, wat zeker niet onmogelijk is gezien PSV de laatste weken wat moeizaam doormaakt.



De avond in de Eredivisie sluit af met Heracles Almelo dat in eigen huis sc Heerenveen ontvangt. Waar de Friese ploeg zo geweldig begon aan het seizoen lijkt de koek op. Langzaam maar zeker dwaalt Heerenveen af en na drie verloren wedstrijden op rij hoopt het team in Almelo wat punten te pakken. Of dat lukt is maar de vraag, want Heracles doet het zelf vrij aardig en won zijn laatste twee wedstrijden.



Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 23 januari hieronder:

13.10 uur op Ziggo Sport: FA Cup: Southampton – Arsenal, 17.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: AC Milan – Atalanta, 18.10 uur op Ziggo Sport: FA Cup: Cheltenham Town – Manchester City

Wie liever het buitenlandse voetbal volgt, kan op de zaterdagavond aanschuiven voor een aantal toffe wedstrijden. In Engeland gaat de FA Cup namelijk verder met twee leuke duels. Southampton komt tegen Arsenal in actie, terwijl Cheltenham Town het tegen Manchester City mag wagen. 

In Italië wordt verder ook nog gevoetbald. Daar is het koploper AC Milan die zijn koppositie wil verstevigen door van Atalanta te winnen. In Milaan wordt tot nu toe genoten van het de ploeg van Ibrahimovic, terwijl Atalanta zachtjes baalt. De ploeg van Marten de Roon staat slechts zesde.



Zondag 24 januari 



De laatste dag van het weekend is al weer begonnen. Aan de ene kant is het erg jammer, maar op de mooie wedstrijden die op de planning staan kunnen we niet boos blijven natuurlijk. Dankzij de prachtige affiches dopen we de middag stiekem gewoon om tot een Super Sunday!



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 24 januari hieronder: 



12.15 uur op ESPN 2: Fortuna Sittard – Ajax, 14.30 uur op ESPN: FC Twente – VVV-Venlo, 14.30 uur op ESPN 2: FC Utrecht – Sparta Rotterdam, 16.45 uur op ESPN: Feyenoord – AZ



In de Eredivisie is die titel verdiend door de laatste wedstrijd van de dag, namelijk de kraker tussen Feyenoord en AZ. Het is de titanenstrijd tussen plek vier (Feyenoord) en plek vijf (AZ). Bij winst haalt AZ de Rotterdamse club in, terwijl Feyenoord door de winst wat meer ademruimte krijgt ten opzichte van de ploeg uit Alkmaar. 



Toch moeten we op die kraker wachten tot kwart voor vijf. Gelukkig begint de middag al eerder in de Eredivisie, want om kwart over twaalf begint het eerste balletje te rollen. Fortuna Sittard en Ajax staan voor die wedstrijd aan de aftrap. Waar de meesten zeggen dat Ajax met gemak moet winnen, doet Fortuna het best goed de laatste tijd, dus mogen de Ajacieden de thuisploeg zeker niet onderschatten.



De laatste wedstrijden in de Eredivisie die ook nog op de planning staan, gaan tussen FC Twente en VVV-Venlo, terwijl FC Utrecht ook nog Sparta Rotterdam ontvangt. Vooral die laatste match is interessant aangezien het tussen de nummer negen en tien van de ranglijst gaat. Bij FC Twente en VVV-Venlo is het vooral interessant om een oogje te houden op Danilo die in een vormdip lijkt te zitten.





Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 24 januari hieronder:

12.25 uur op Ziggo Sport: Juventus – Bologna, 17.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: FA Cup: Manchester United – Liverpool, 20.55 uur op Ziggo Sport: Atlético Madrid – Valencia CF

Dat zondag 24 januari een Super Sunday is, heeft vooral te maken met de toffe wedstrijden in het buitenland. Feyenoord tegen AZ is natuurlijk een fantastische kraker, maar datzelfde kan ook gezegd worden over Manchester United tegen Liverpool in de FA Cup! Na een bloedeloos gelijkspel vorige week hoopt iedereen dit keer op wat meer spanning.



Toch gaat aan die wedstrijd nog een andere wedstrijd vooraf, namelijk Juventus tegen Bologna. De Oude Dame maakt een bijzonder slecht jaar door, wat de spanning doet opvoeren voor deze doorgaans makkelijke wedstrijd. Bologna staat immers slechts twaalfde, dus zou de ploeg van oefenmeester Andrea Pirlo gewoon moeten winnen.



Het weekend wordt afgesloten met de koploper in La Liga die het opneemt tegen Valencia. Het ooit zo mooie Valencia is afgedwaald naar de veertiende plaats, wat voor vele Spanjaarden treurig is om te zien. Toch kan de afgedwaalde club met een stunt wel weer in het linkerrijtje eindigen. Enige obstakel is dus de koploper van La Liga dat de laatste vijf wedstrijden ongeslagen.

Wat is de mooiste wedstrijd van het weekend?

  • FA Cup: Manchester United-Liverpool
  • Feyenoord-AZ
  • AC Milan-Atalanta
  • FC Utrecht-Sparta Rotterdam
37+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:58
8+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
17+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
140+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
39+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
68+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
144+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
67+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
612+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
132+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
40+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
292+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
644+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
118+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
181+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
46+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
309+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
323+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
194+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie