Dortmund ondanks dubbelslag Haaland onderuit

Borussia Mönchengladbach heeft Borussia Dortmund vrijdagavond nieuwe averij bezorgd. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd trok de thuisploeg aan het langste eind: 4-2.

Al na vijftig seconden lag de bal voor het eerst in het net, maar de razendsnelle 1-0 van Florian Neuhaus werd op VAR-advies geannuleerd wegens een overtreding voorafgaand aan het doelpunt. Een minuut of tien later lag de bal alsnog tegen de touwen. Uit een vrije trap kopte Nico Elvedi raak voor de ploeg van Marco Rose, die naar verluidt op de wip zit in Gladbach.

BILD meldde vrijdag zelfs dat Ajax-trainer Erik ten Hag al is benaderd als opvolger. Er werd rekening gehouden met een breuk na dit duel. Dat zal misschien wel even in zijn hoofd hebben gespeeld door de ommekeer in de eerste helft. Erling Braut Haaland zorgde voor de gelijkmaker op aangeven van Jadon Sancho en schoot even later ook de 1-2 binnen.

Gladbach toonde echter veerkracht. Opnieuw Elvedi zorgde voor de gelijkmaker na half ingrijpen van doelman Roman Bürki, waar Ramy Bensebaini en Marcus Thuram in de tweede helft de thuisploeg aan de zege hielpen.

Scoreverloop: 1-0 (11′) Nico Elvedi, 1-1 (22′) Erling Braut Haaland, 1-2 (28′) Erling Braut Haaland, 2-2 (32′) Nico Elvedi, 3-2 (49′) Ramy Bensebaini, 4-2 (78′) Marcus Thuram

Moet Haaland na dit seizoen een transfer maken?