Reza eist heldenrol op na rode kaart Willem II

Reza Ghoochannejhad heeft vrijdagavond een heldenrol opgeëist in Tilburg. De Iraniër kwam halverwege bij een 1-0 achterstand in het veld voor PEC Zwolle en schoot zijn team hoogstpersoonlijk naar de overwinning op Willem II: 1-3.

In de eerste helft zag het er nog rooskleurig uit voor Willem II. Kwasi Wriedt zorgde na tien minuten spelen al voor een Tilburgse voorsprong na goed voorbereidend werk van Vangelis Pavlidis en de achterhoede hield de nul in de eerste 45 minuten, al ging het in de beginfase nog bijna mis na een ongelukkige actie van Sebastian Holmén. Doelman Jorn Brondeel kon nét voorkomen dat Mike van Duinen het cadeautje uitpakte.

Diezelfde Van Duinen was betrokken bij hét moment van de avond. Vlak voor rust werd de aanvaller vol op de enkel geraakt door Wriedt. De Hagenaar moest zich noodgedwongen laten wisselen, maar Willem II werd tot tien man gedegradeerd. Scheidsrechter Sander van der Eijk vond de ongelukkige actie té ernstig en stuurde de doelpuntenmaker zodoende weg.

Halverwege besloot PEC-trainer John Stegeman om Ghoochannejhad in te laten vallen. De routinier had maar twaalf minuten nodig om de achterstand weg te poetsen. Hij kreeg de bal ietwat fortuinlijk voor zijn voeten, maar drukte wel meteen koelbloedig af: 1-2. Enkele minuten later zorgde de oud-spits van sc Heerenveen ook nog voor de 1-2 door alert te reageren op de pass van Eliano Reijnders.

Het werd zelfs nóg mooier voor Ghoochannejhad. PEC Zwolle kreeg een penalty na een lichte overtreding van Lindon Selahi op Dean Huiberts en de spits mocht ook dit buitenkansje verzilveren: 1-3.

Scoreverloop: 0-1 (10′) Kwasi Wriedt, 1-1 (58′) Reza Ghoochannejhad, 1-2 (62′) Reza Ghoochannejhad, 1-3 (70′) Reza Ghoochannejhad