Driessen prijst Ajax ondanks ‘betreurenswaardige’ smet

Foto: Driessen prijst Ajax ondanks ‘betreurenswaardige’ smet

Valentijn Driessen vindt dat Ajax zich geweldig heeft opgesteld jegens Klaas-Jan Huntelaar. De spits bewees op bezoek bij FC Twente zijn waarde voor het team, maar kreeg desondanks een vrijgeleide naar Schalke 04.

De chef voetbal van De Telegraaf schrijft: “Een normaal denkend mens ziet dat Huntelaar zijn ongeluk tegemoet treedt en hij niets in Gelsenkirchen te zoeken heeft. Z’n keus zegt echter alles over Huntelaars warme, diepe gevoelens voor Schalke 04 en tegelijkertijd over de bekoelde gevoelens het laatste half jaar voor Ajax. Marc Overmars trok de spits afgelopen zomer over de streep met de prikkel dat een door corona tussentijds afgebroken slotakkoord in de Eredivisie geen einde mag zijn van een prachtige loopbaan van achttien jaar.”

“Met de belofte dat hij zijn eigen afscheid mocht bepalen, plakte Huntelaar er een seizoen aan vast”, zo weet Driessen. “Overmars en Van der Sar hielden als Ajax-directeuren woord en gaven Huntelaar een gratis vrijgeleide naar Schalke 04. Dat valt bijzonder te prijzen. (…) Hoewel regelmatig betwist, blijkt het morele kompas bij Van der Sar en Overmars dus wel degelijk afgesteld volgens de menselijke maat. De twee directeuren stond uiteindelijk eenzelfde afwikkeling van de zaak Abdelhak Nouri voor ogen.”

“Echter, in deze zaak heeft de rvc van Ajax onder leiding van Leen Meijaard het laatste woord. Of de rvc inderdaad koos voor een keiharde zakelijke beleidslijn, zoals wordt beweerd, of dat het kamp Nouri aan duizelingwekkende bedragen denkt, zal snel duidelijk worden. Betreurenswaardig dat partijen niet tot een vergelijk zijn gekomen. Het vervolg met de aangekondigde arbitragezaak is de meest begaanbare weg voor Ajax en de familie Nouri om elkaar na de uitspraak nog in de ogen te kunnen en willen kijken. Zoals bij Ajax en Huntelaar”, zo besluit Driessen.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie