‘United heeft gloednieuw plan met Van de Beek’

Foto: ‘United heeft gloednieuw plan met Van de Beek’

Donny van de Beek zal zich bij Manchester United vooral moeten focussen op volgend seizoen. Volgens Manchester Evening News ligt er reeds een plan om de Oranje-international te laten slagen op Old Trafford.

Op dit moment voelt manager Ole Gunnar Solskjaer er weinig voor om Van de Beek in prominente wedstrijden veel minuten te laten maken. De Nederlander heeft dit seizoen te weinig ritme in de benen en hem nu inpassen zou simpelweg risicovol zijn, voor zowel het elftal als de speler zelf. Om die reden wil United hem vooral klaar proberen te stomen voor het nieuwe seizoen.

Volgens het genoemde medium denkt United dat het perspectief na dit seizoen heel anders is. In de selectie komen er mogelijk twee à drie plaatsen vrij. Zo is de kans aanzienlijk dat Juan Mata en Jesse Lingard vertrekken, waar er voor Andreas Pereira (uitgeleend aan SS Lazio) ook geen plaats is volgend seizoen. Maar bovenal lijkt United na dit seizoen te willen cashen voor Paul Pogba, die dan nog een jaar contract heeft.

United zal Van de Beek vanzelfsprekend niets beloven. Vertrekkende spelers zorgen immers ook voor een budget om bijvoorbeeld Jack Grealish van Aston Villa te halen, dus de oud-Ajacied wacht ook in de zomer een serieus gevecht om een basisplaats. Maar United denkt hem in ieder geval een eerlijke kans te kunnen bieden in juli/augustus, zoals eerder Victor Lindelöf en Fred alsnog een belangrijke plek hebben veroverd.

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie