Man United herovert koppositie door prachttreffer Pogba

Manchester United heeft de koppositie in de Premier League heroverd. The Mancunians hadden het niet makkelijk op bezoek bij Fulham, maar wonnen wel door een prachtige knal van Paul Pogba.

Door zeges van Manchester City vanavond en Leicester City een dag eerder wist Man United wat het te doen stond op Craven Cottage. Bij de thuisploeg speelde Kenny Tete vanaf het begin, terwijl zijn oud-ploeggenoot Donny van de Beek bij de bezoekers weer eens geen enkele minuut in actie kwam. Fulham kende een droomstart, waarbij Ademola Lookman een goede voorzet van André-Frank Zambo Anguissa raak schoot. Het United van de laatste wedstrijden is echter niet snel van de leg bleek ook nu weer. Na ruim twintig minuten profiteerde het van een grote fout van Alphonse Areola. De Franse doelman liet een voorzet van Bruno Fernandes los, waarna goaltjesdief Edinson Cavani er als de kippen bij was: 1-1.

Halverwege de tweede helft deed Paul Pogba een duit in het zakje en op een geweldige manier. De middenvelder controleerde een hoge bal knap aan de zijlijn, passeerde een aantal tegenstanders, om vervolgens schitterend met links in de verre hoek te plaatsen. Het bleef bij 1-2, waardoor Man United weer aan de goede kant van de score zat. Hiermee neemt het de koppositie weer over van City, al heeft de stadsgenoot nog wel een wedstrijd te goed. Fulham blijft ploeteren en staat nog altijd op een degradatieplaats.

Scoreverloop: (5′) Lookman 1-0 (21′) Cavani 1-1 (65′) 1-2