Feyenoord slaat toe in tweede helft en bekert verder

Feyenoord heeft de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bereikt. De ploeg van Dick Advocaat kende een matige eerste helft tegen Heracles Almelo en kwam op achterstand. De Rotterdammers kwamen in het tweede bedrijf beter voor de dag en trokken de winst naar zich toe.

Na de Klassieker zondag kreeg Feyenoord behoorlijk wat complimenten, maar stond het uiteindelijk met lege handen. In vergelijking met dat duel kreeg Lucas Pratto weer de kans, net als de van blessures teruggekeerde Luís Sinisterra en Orkun Kökcü. De thuisploeg begon zeer matig en kreeg na een ruim half uur de deksel op de neus. Delano Burgzorg werd goed weggestoken door Ismail Azzoui en kon zo alleen op weg naar Nick Marsman. De Amsterdamse aanvaller bleef koel, kapte de doelman uit en zette zo zijn ploeg op voorsprong. Feyenoord had de achterstand aan zichzelf te danken, maar eindigde de eerste helft nog wel positief. Na een gevaarlijke vrije trap kwam de bal voor de voeten van Sinisterra, die Blaswich verschalkte.

Advocaat was allesbehalve tevreden en bracht Ridgeciano Haps en Bryan Linssen voor Kökcü en de teleurstellende Pratto. De gastheren leken met een nieuwe elan te spelen en kwam direct tot kansen. Berghuis (naast) en Haps (lat) misten, maar het was Linssen die wel raak schoot en zijn invalbeurt zo bekroonde. Beide ploegen leken het vervolgens wel goed te vinden, al kwam er nog een slotakkoord. Met het hoofd was het Lutsharel Geertruida die met zijn zesde goal van het seizoen de wedstrijd in het slot gooide. In de blessuretijd deed Adrían Szöke nog wat terug, maar het was te laat om op meer te hopen. Zo zien we Feyenoord terug bij de laatste acht in het bekertoernooi.

Scoreverloop: (33′) Burgzorg 0-1 (45+2′) Sinisterra 1-1 (53′) Linssen 2-1 (84′) Geertruida 3-1 (90+2) Szöke

Is dit het bewijs dat Linssen hoort te spelen?