PSV ronde verder na slechte eerste helft in Volendam

PSV heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. FC Volendam maakte het de Eredivisie-topclub voor rust ontzettend lastig, maar bezweek na rust alsnog: 0-2.

PSV liet het de voorgaande seizoenen vaak afweten in het bekertoernooi, maar dit seizoen werd de ambitie uitgesproken om het toernooi weer eens te winnen. In Volendam was daar, met een aantal andere basisspelers, echter niets van te merken. Sterker nog: de eerstedivisionist mocht het zichzelf aanrekenen dat het halverwege nog altijd 0-0-0 stond.

De formatie van Wim Jonk kreeg voor rust een aantal enorme kansen om de score te openen. Doelman Lars Unnerstall moest een paar keer in actie komen om FC Volendam van scoren af te houden. Aan de andere kant deelde PSV hooguit een paar speldenprikjes uit, maar doelman Joey Roggeveen hield zijn doel schoon.

PSV kwam in de tweede helft een stuk beter uit de kleedkamer en dat leidde meteen tot de 0-1. Noni Madueke schoot op fraaie wijze de bal in de verre hoek achter Roggeveen. In het slotkwartier verdubbelde PSV deze marge via Denzel Dumfries, die een penalty versierde en deze zelf (hoewel slecht genomen) tegen de touwen schoot: 0-2. Volendam raakte daarna nog wel de paal.

Scoreverloop: 0-1 (51′) Noni Madueke, 0-2 (79′) Denzel Dumfries (strafschop)

Gaat PSV dit seizoen de KNVB Beker winnen?