Vitesse knikkert ADO ter nauwer nood uit de beker

Vitesse heeft zijn indrukwekkende vorm van uit de competitie ook door weten te trekken in de TOTO KNVB Beker. De afgelopen vier Eredivisie-wedstrijden gingen gewonnen, net als de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag vandaag: 2-1.

Trainer Thomas Letsch koos er voor om geen spelers rust te geven tegen ADO vandaag. Dit in tegenstelling tot collega Ruud Brood bij ADO, die wél veel onbekendere spelers opstelde. Dat was in de eerste zeventig minuten van de wedstrijd ook goed te zien, want Vitesse was heer en meester. De beloningen kwamen middels goals van spits Lois Openda en middenvelder Matus Bero.

Tien minuten voor tijd werd het echter nog erg spannend, want invaller Amar Catic trof doel. Rondom die treffer had ADO al flink wat kansen gehad (zo werd er onder meer een bal van de lijn gehaald door Tomas Hajek) en waagde John Goossens nog een poging van afstand, maar ook een slotoffensief in de blessuretijd richtte geen gelijkmaker meer uit.

Derhalve gaat Vitesse door naar de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker, ADO kan zich volledig gaan richten op de strijd om handhaving in de Eredivisie.

Scoreverloop: 1-0 (25′) Lois Openda, 2-0 (70′) Matus Bero, 2-1 (81′) Amar Catic

Zie jij Vitesse als een kanshebber voor de beker?