JC ArenA duikt in het rood, ‘inktzwart scenario voor De Kuip’

Foto: JC ArenA duikt in het rood, ‘inktzwart scenario voor De Kuip’

De Johan Cruijff ArenA (Ajax) en De Kuip (Feyenoord) hebben te maken met rode cijfers als gevolg van de coronacrisis. Het stadion in Amsterdam is ruim een half miljoen onder de nullijn uitgekomen, waar het in Rotterdam-Zuid zelfs om ruim twaalf miljoen gaat.

De Telegraaf zag de gedeponeerde cijfers over het voorbije boekjaar in. De Johan Cruijff ArenA zakte voor 583.932 euro in het rood, waar De Kuip zelfs om 12.360.144 euro gaat. “De Kuip leed een seizoen eerder nog een verlies van ruim €6 miljoen vanwege hoge kosten voor de ontwikkeling van een nieuw station”, zo schrijft De Telegraaf. “Het afblazen van de Eredivisie, de bekerfinale en een oefenduel van het Nederlands elftal duwden de voetbaltempel het afgelopen seizoen dieper de rode cijfers in.”

De krant voorziet ‘een inktzwart scenario’ voor beide stadions. “Alleen al het niet uitspelen van de vorige voetbalcompetitie blijkt immers al gigantische verliezen te hebben opgeleverd.” In Amsterdam rekent men voor de rest van het seizoen al niet meer op een terugkeer van voetbalsupporters op de tribunes. Bij Feyenoord bestaat dezelfde angst.

In Rotterdam kan de ellende nóg groter worden. Want weet De Telegraaf: “Het water kan Stadion Feijenoord aan de lippen komen te staan als er een streep gaat door de bouw van het nieuwe stadion. In dit geval kunnen in september geen nieuwe aandelen uitgegeven worden en moet een brugfinanciering worden afgelost. Dit betekent dat het stadion dan een extra langlopende lening om de nek gehangen krijgt.”

Zorgwekkend?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
421+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie