Verbazing om strakke kapsels: “Door zijn vriendin of moeder”

Foto: Verbazing om strakke kapsels: “Door zijn vriendin of moeder”

Door het coronavirus moeten alle kapsalons in Nederland gesloten blijven, maar in de Eredivisie zien we menig voetballer rondlopen met een strak kapseltje. Daar bestaat de nodige verbazing over, óók bij Wout Brama en Robin Pröpper van FC Twente en Heracles Almelo.

De eerstgenoemde zegt tegen TC/Tubantia: “Mijn vriendin heeft alleen wat nekharen weggeschoren, de rest voelt al behoorlijk lang.” Pröpper heeft hetzelfde probleem: “Ik mag hopen dat als een voetballer zich laat knippen, hij dat thuis doet. En dan door zijn vriendin of moeder. Ik ga er ook van uit dat voetballers weten dat we in geen geval boven anderen staan. We hebben al een bevoorrechte positie, omdat we door mogen gaan met het uitoefenen van ons beroep. Dan moet je geen rare taferelen uit gaan halen met iets onbelangrijks als je haar.”

Antony en Quincy Promes (beiden Ajax) lijken het daar niet mee eens te zijn… Brama snapt het niet: “We moeten verantwoordelijk omgaan met onze bevoorrechte positie. Als Mark Rutte of Eric Wiebes een kapper in de familie heeft, laten ze zich echt niet knippen. Het is voor de publieke opinie niet goed. Wij hebben die voorbeeldfunctie ook.”

Al die strak afgewerkte kapsels, de middenvelder begrijpt er niks van: “Het zijn er wel opvallend veel. Laat ik het zo zeggen: ik denk dat er wat jongens zijn die de mazen van de wet hebben gevonden. Ik spreek ze daar op aan, het is een kwestie van bewustwording.”

Ben jij het met deze heren eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie