Barça-huurling koestert geen wrok: “Koeman heeft me niet in de steek gelaten”

Foto: Barça-huurling koestert geen wrok: “Koeman heeft me niet in de steek gelaten”

Carles Aleñá wist Ronald Koeman het afgelopen half jaar niet te overtuigen en wordt door FC Barcelona opnieuw verhuurd. Dit keer aan Getafe, waar de 23-jarige middenvelder vooral veel speelminuten wil maken.

Bij Barça kreeg hij die nauwelijks, met ervaren krachten als Sergio Buquests, Frenkie de Jong en Miralem Pjanic boven hem in de pikorde. Aleñá mocht drie wedstrijden meedoen in LaLiga, waarvan hij er één startte. Toch neemt hij zijn Nederlandse coach weinig kwalijk. “Ik vind niet dat hij (Koeman, red.) mij in de steek heeft gelaten”, zegt Aleñá tegenover Marca. “Uiteindelijk heeft hij gekozen voor andere spelers op het middenveld. Dan moet je verstandig zijn als je merkt dat je niet in aanmerking komt voor speelminuten. Ik had rustig kunnen blijven, maar ik had al langere tijd niet gespeeld en het was lastig om dat om te draaien. Misschien stelde hij dat niet op prijs.”

“Van José Bordalás (trainer van Getafe, red.) krijg ik wel het vertrouwen. Er was al eerder interesse en ik zag een overgang naar Getafe zelf ook zitten. Daardoor hoefde ik niet heel lang na te denken en ging het heel snel.” Aléña doorliep de jeugdopleiding van Barcelona, maar in het eerste elftal was hij nooit voor een langere periode onbetwiste basisspeler. Vorig seizoen werd hij in de tweede helft verhuurd aan Real Betis.

Zie je hem nog uitgroeien tot vaste waarde bij Barça?

  • Ja, heeft de kwaliteiten
  • Nee, gaat niet gebeuren
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie