TRANSFERUURTJE: Drie Ajax-aankopen, ‘Agent De Ligt’

Foto: TRANSFERUURTJE: Drie Ajax-aankopen, ‘Agent De Ligt’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax betaalde al liefst 22,5 miljoen euro aan West Ham United voor Sébastien Haller, maar Valentijn Driessen voorspelt dat de Amsterdammers deze transferperiode nog meer aankopen gaan doen. En De Klassieker heeft volgens de journalist bewezen dat dit broodnodig is. Hij schrijft namelijk in zijn column in De Telegraaf: “André Onana heeft sinds zijn komst in 2015 nooit zo vaak de lange bal moeten hanteren. Vandaar is er in Amsterdam meer nodig dan alleen de komst van Sébastien Haller om Champions League-kwalificatie af te dwingen met een kampioenschap en te overleven in de nationale beker én de Europa League.” Driessen vervolgt zijn verhaal: “Kwam bij dat het laatste kwartier de ene na de andere Ajacied door z’n hoeven zakte met kramp. De uitputtingsslag komende vier maanden rechtvaardigt een versterking voor de verdediging, het middenveld en bij vertrek van Klaas-Jan Huntelaar voor de spitspositie.”

Arne Slot neemt het na dit seizoen over van Dick Advocaat bij Feyenoord, maar in De Klassieker van gisteren heeft de nieuwe coach van de Rotterdammers kunnen zien dat hij zich over de verdediging geen zorgen hoeft te maken. Althans, het is zijn missie om de huidige defensie bij elkaar te houden. Tyrell Malacia speelde Antony uit de wedstrijd en De Telegraaf schrijft: “Malacia zag de blond geverfde Zuid-Amerikaan van het toneel verdwijnen en werd er niet warm of koud van. Hup, de volgende tegenstander dan maar, Zakaria Labyad. Die dekselse, zelf opgeleide linksback doet voor niemand meer een stap opzij en zit als een horzel bovenop zijn tegenstanders. Wat fraai is: als hij de bal eenmaal heeft veroverd, kapt hij diezelfde opponenten ook nog een keer uit. Hij heeft in de jeugd al zo vaak tegen Ajax gespeeld dat hij sowieso niet wakker ligt van een middagje in de Johan Cruijff ArenA.” Ook Lutsharel Geertruida bleef prima op de been in de ArenA: “Aan de andere kant, op rechts, hoefde Geertruida de schroom ook niet van zich af te gooien. De 20-jarige Rotterdammer voetbalt nooit met lood in zijn schoenen. Hij was buiten het veld jarenlang een zeer bescheiden tiener, maar is inmiddels een kerel in Feyenoord 1. Het respect voor de man, die al vijf keer scoorde dit seizoen, wordt met de week groter. Tadic werd gek van de fanatieke Feyenoorder.” De krant concludeert: “Ergens thuis voor de buis zal ook Advocaats opvolger Slot met plezier naar het optreden van Geertruida en Malacia hebben gekeken. Het zijn twee posities waarover hij zich deze zomer niet hoeft te buigen. Nu proberen die twee in het centrum te behouden: Marcos Senesi en Uros Spajic.”Het moet wel heel gek lopen wil Donyell Malen volgend seizoen nog in het Philips Stadion bij PSV spelen. De aanvaller doet het dusdanig goed in Eindhoven dat verschillende grootmachten hun neus al aan het venster hebben gedrukt. En volgens meerdere bronnen is de spits opeens een serieuze optie voor Real Madrid. Dat werd eerder al geclaimd in het televisieprogramma El Chiringuito en vandaag laten de Spaanse roddelmedia een soortgelijk geluid horen. Onlangs werd Malen al aan het Duitse Borussia Dortmund gelinkt en ook het Italiaanse Juventus zou wel heil zien in zijn komst. Daarnaast houdt ook FC Barcelona de situatie van Malen naar verluidt nauwgezet in de gaten, al hebben de Catalanen, zoals bekend, maar heel weinig geld tot hun beschikking.

Buitenland:

Matthijs de Ligt transfereerde ongeveer anderhalf jaar geleden voor 85 miljoen euro van Ajax naar Juventus en heeft het prima naar zijn zin bij De Oude Dame. Hij weet echter als geen ander dat Donny van de Beek het vele malen moeilijker heeft. De middenvelder koos in de afgelopen zomer voor Manchester United, maar komt niet aan de bak bij de Red Devils door de aanwezigheid van onder meer Bruno Fernandes en Paul Pogba. Reden genoeg voor De Ligt om een mooie transfer te regelen voor zijn maatje. Althans, volgens de Italiaanse media heeft Juventus zijn verdediger ingezet om iets te bewerkstelligen. De Oude Dame zou wel 40 miljoen euro (waardoor United geen verlies lijdt) overhebben voor Van de Beek en Football Italia weet dat De Ligt inmiddels contact opgenomen heeft met zijn Oranje-teamgenoot. Er wordt meer en meer gespeculeerd over een bliksemvertrek van Van de Beek bij United, waarbij de Serie A toch wel een rode draad is. Ook Internazionale zou namelijk aan een dealtje denken. Een ‘Ajax-hereniging’ in Turijn spreekt echter wat meer tot de verbeelding.

Hakim Ziyech doet bij Chelsea wat hij ook al bij Ajax deed: hij geeft afgemeten voorzetten op de aanvallers, maar die maken daar de laatste tijd niet (of in ieder geval te weinig) gebruik van. Er is echter goed nieuws op komst voor de Marokkaan. De Blues zouden namelijk een van de belangrijkste gegadigden zijn om de nieuwe werkgever van Erling Haaland te worden. Voetbal International schrijft op maandag: “Chelsea wil komende zomer een serieuze poging wagen voor Erling Braut Haaland, meldt The Athletic. De Londenaren zijn zo vastberaden een topspits toe te voegen aan de selectie, dat ze bereid zouden zijn het transferrecord te verbreken om de Noorse aanvaller aan te trekken.” Het blad vervolgt: “Dat staat nu nog op naam van Kai Havertz, die afgelopen zomer voor 80 miljoen euro (honderd miljoen inclusief bonussen) overkwam van Bayer Leverkusen. Haaland staat ook in de belangstelling van Real Madrid en heeft nog een contract tot medio 2024 bij Borussia Dortmund.”

Moet Ajax nog meer aankopen doen?

  • Ja
  • Nee
385+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:48
22+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:41
495+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
12:20
212+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
25+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
81+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
139+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
156+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
187+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
91+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
97+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
152+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
165+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
224+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
231+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
526+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2406+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
822+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
199+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
90+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie