Van den Brom en Genk komen met zeer opvallende move na sneeuwwedstrijd

Foto: Van den Brom en Genk komen met zeer opvallende move na sneeuwwedstrijd

KRC Genk verloor zaterdagavond met 2-0 op het veld van Moeskroen, maar het laatste woord over deze partij is nog niet gezegd. Zo besloten de ploeg van trainer John van den Brom om juridische stappen te ondernemen. Volgens Racing had de wedstrijd immers niet mogen doorgaan wegens de hevige sneeuwval. 

De grasmat was inderdaad bedekt met een sneeuwlaken, maar scheidsrechter Jasper Vergoote oordeelde dat er toch gespeeld kon worden. En daar is de club het duidelijk niet mee eens. “KRC Genk onderneemt juridische stappen naar aanleiding van de omstandigheden waarin de wedstrijd van zaterdag 16 januari in Moeskroen is afgewerkt. Wij zijn als club van mening dat de wedstrijd niet had mogen gespeeld worden. In de gegeven omstandigheden was een normaal verloop onmogelijk en was het ronduit gevaarlijk voor de spelers”, klinkt het in een officiële reactie. 

Daarnaast vindt Racing dat er bij Moeskroen te weinig maatregelen had genomen om het veld speelklaar te krijgen en de omstandigheden te verbeteren. Voor de match werd dan ook voorbehoud aangetekend en inmiddels legden de Limburgers een officiële klacht neer bij de voetbalbond. Daar zal men nu moeten oordelen in welke mate de omstandigheden een invloed hadden op het wedstrijdresultaat. Genk zou zelfs een forfaitzege toegewezen kunnen krijgen. 

Het bestuur had echter nog een andere reden om de juridische weg op te gaan. “KRC Genk wil tegelijk het debat op gang brengen om strengere eisen op te leggen aan clubs op het hoogste niveau, zodat vermeden wordt dat wedstrijden gespeeld worden in omstandigheden die normaal voetbal in de weg staan en de integriteit van de spelers in gevaar brengen.”

Maken ze kans?

  • Ja
  • Nee
84+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie