Heerenveen pakt in slotfase punt, maar dramatische reeks duurt voort

SC Heerenveen heeft voor de tiende keer op rij niet weten te winnen in de Eredivisie. Uit bij VVV-Venlo mochten de Friezen nog blij zijn met een punt, die ze pas net voor tijd uit het vuur sleepten. Het duel leverde andere doelpuntenmakers op dan van tevoren verwacht.

Dit treffen was op voorhand vooral het duel van de spitsen Georgios Giakoumakis en Henk Veerman, die dit seizoen sterk presteren en overal goals lijken te kunnen maken. Toch bleef het lange tijd doelpuntloos in De Koel. In de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen. Die gingen er echter niet niet, waarvan Veerman nog de grootste hand. Heerenveen kon na rust nog opgelucht adem halen toen Sherel Floranus de bal bijna in eigen doel werkte. Via de lat en het nodige fortuin kwamen de Friezen met de schrik vrij.

In de 78e minuut was het echter toch raak voor de thuisploeg. Voor de verandering werd de productie dit keer niet verzorgd door Giakoumakis, maar door Joshua John. Met een fraaie knal schoot hij de 1-0 tegen de touwen. Het toch zo gekwelde Heerenveen richtte zich nog een keer op, wat resulteerde in de late gelijkmaker. Benjamin Nygren gebruikte het doelpunt van John al voorbeeld en plaatste ook mooi in de bovenhoek. Verrassend genoeg staat de ploeg van Johnny Jansen nog in het linkerrijtje: al voor de tiende keer op rij wist zijn ploeg niet te winnen. VVV blijft veertiende op een behoorlijke afstand van de degradatieplekken.

Scoreverloop: (78′) John 1-0 (89′) Nygren 1-1