Ingrijpen Buijs levert Groningen punt op tegen Twente

De subtopper tussen FC Groningen en FC Twente is geëindigd in een puntendeling. Voor rust profiteerden de Tukkers van wanorde in de verdediging van de gastheren. Mede door drie wissels bij rust kwam er een comeback van de Groningers, die een punt opleverden.

Bij FC Twente hoopte men vooral de nare smaak van afgelopen donderdag weg te spoelen. Tegen Ajax leek het in de slotfase een punt te pakken, maar sloeg Klaas Jan Huntelaar nog twee keer toe. Daarnaast viel Vaclav Cerny uit met een zware blessure, waardoor de Tsjechische aanvaller de rest van het seizoen moet missen. FC Groningen kende ook een krankzinnige avond in Tilburg, waar matig spel in de laatste minuten nog wel drie punten opleverden. Groningen kwam tegen de Tukkers slecht uit de startblokken. Na twaalf min opende de bezoekers de score via verdediger Dario Dumic, die raakte kopte uit een corner.

De thuisploeg stond verdedigend niet goed, bleek tien minuten later weer. Basisdebutant Thijs van Leeuwen kon profiteren en maakte zijn tweede treffer in de Eredivisie. De ontevreden Danny Buijs voerde in de rust drie wissels door en dat leek meteen effect te hebben. Ramon Lundqvist was één van de invallers en schreef al na twee minuten een assist op zijn naam. Met een fraaie steekbal bereikte hij Ahmed El Messaoudi, die de aansluitingstreffer produceerde. Halverwege het tweede bedrijf bevestigde Jörgen Strand Larsen de comeback. Als een echte nummer negen kwam hij voor zijn man en rondde de voorzet op maat van Gabriel Gudmunsson af.

Groningen ging er niet meer overheen, terwijl Twente op het eind vooral ook het punt koesterde. Zo kwam het tot een gelijkspel, waardoor beide clubs goed in de subtop blijven.

Scoreverloop: (12′) Dumic 0-1 (22′) Van Leeuwen 0-2 (47′) El Messaoudi 1-2 (66′) Strand Larsen 2-2

69+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
48+
Hiep hiep hoera: ORANJE, nee Duitsland EUROPEES KAMPIOEN! | Twee Viertje met jarige Aad #76