TRANSFERUURTJE: Huntelaar vertrekt, Ajax haalt nieuwe spits

Foto: TRANSFERUURTJE: Huntelaar vertrekt, Ajax haalt nieuwe spits

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het zat er natuurlijk al eventjes aan te komen, maar het dagblad BILD meldt dat de kogel door de kerk is: Klaas-Jan Huntelaar vertrekt bij Ajax en gaat weer voor zijn tweede liefde Schalke 04 spelen. Vandaag kan de oudgediende zijn laatste minuten maken voor de Amsterdammers. Volgens het bovengenoemde medium maken de betrokken partijen na De Klassieker tussen de Amsterdammers en hun aartsrivaal Feyenoord officieel bekend dat de toekomst van The Hunter in de Veltins-Arena in Gelsenkirchen ligt. Schalke staat momenteel laatste in de Bundesliga en moet dus vrezen voor degradatie. De gewezen Bundesliga-subtopper heeft doelpunten nodig en die moet Huntelaar dus gaan maken.

Klaas-Jan Huntelaar vertrekt bij Ajax en maakt het seizoen af bij Schalke 04, dat wordt volgens de betrouwbare krant BILD na De Klassieker van zondagmiddag bekendgemaakt. En dat betekent ook dat de Amsterdammers razendsnel een nieuwe aanwinst zullen presenteren. Dat onthulde journalist Mike Verweij gisteren in een video-item van De Telegraaf. Hij zei namelijk over de mogelijke komst van Brenner Souza da Silva van São Paulo: “Er is geen streep doorheen gezet, maar ik heb begrepen dat er meerdere spelers in beeld zijn als Klaas-Jan Huntelaar vertrekt. Ik weet nog niet wie. Ik heb wel een naam gehoord, maar ik vind het te link die nu al te noemen. Als ik met hagel ga schieten, word ik daar straks weer mee om de oren geslagen.” De journalist vervolgde zijn verhaal: “Ajax is zich nu al aan het oriënteren voor een eventueel vertrek van Huntelaar. Dan komt er echt een nieuwe spits. Ze richten zich vooral op een spits, je moet heel scherp zijn. Het kan niet zo zijn dat Huntelaar vertrekt en dat je geen alternatief hebt.”

Buitenland:

Manchester United betaalde in de afgelopen zomer liefst 40 miljoen euro aan Ajax voor Donny van de Beek, maar had volgens de Engelse media helemaal geen onderzoek gedaan naar de middenvelder alvorens men de trekker overhaalde. Vandaag kunnen we namelijk lezen dat de hoge heren op Old Trafford ‘verbaasd zijn dat de oud-Ajacied het beste tot zijn recht komt op de positie van nummer tien’. Dat hadden de Red Devils klaarblijkelijk niet verwacht, wat betekent dat Van de Beek eigenlijk helemaal niet gescout is. De international van het Nederlands elftal is eigenlijk compleet overbodig bij United door de aanwezigheid van sterspelers Bruno Fernandes en Paul Pogba, die dan ook telkens maar weer de voorkeur krijgen van oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer. Van de Beek kan natuurlijk ook wel als controleur uit de voeten, maar dat is niet zijn natuurlijke positie en bovendien doet Scott McTominay het erg goed bij de nummer één van de Premier League. De komst van de Nederlander kunnen we een grote fout én wanbeleid noemen.

Oefenmeester Jürgen Klopp heeft nu al een paar keer gezegd dat hij op een langer verblijf van Georginio Wijnaldum bij Liverpool hoopt. Dat de middenvelder zijn aflopende contract bij de Reds nog altijd niet verlengd heeft, is echter wel een teken aan de wand. En de krant de Mirror komt vandaag met groot nieuws over de belangrijke international van het Nederlands elftal. Die zou namelijk definitief besloten hebben dat hij aan het einde van dit seizoen van Anfield Road naar het Camp Nou van FC Barcelona wil verhuizen… Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van oefenmeester Ronald Koeman bij de Catalanen. Bij Oranje werkte Wijnaldum succesvol samen met de Zaandammer en hij zou er heilig van overtuigd zijn dat hij een basisplek kan veroveren bij Barça.

Manchester City heeft grote plannen op de transfermarkt. Althans, dat is wat The Daily Telegraph vandaag schrijft. De Citizens zouden in de aankomende zomer maar liefst 225 miljoen euro gaan investeren in hun selectie. Sergio Agüero, Fernandinho en Eric García beschikken over een aflopend contract in het Etihad Stadium en staan naar verluidt voor een vertrek. De eerstgenoemde kan wel een nieuwe verbintenis ondertekenen bij zijn club, maar dan moet hij genoegen nemen met de helft van zijn huidige weeksalaris van 290.000 euro… Dat ziet Agüero niet zitten en dus neemt hij hoogstwaarschijnlijk de benen. Vervolgens heeft City natuurlijk wel een nieuwe topspits nodig: volgens de bovengenoemde krant staat Romelu Lukaku (Internazionale) boven aan het verlanglijstje van oefenmeester Josep Guardiola. Ook Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Darwin Núñez (SL Benfica) zijn echter opties. Daarnaast wil City een opvolger binnenhalen van Fernandinho. En Guardiola aast óók nog eens op een nieuwe linksback, die de concurrentiestrijd aan moet gaan met Benjamin Mendy.

Goede beslissing Huntelaar?

  • Ja
  • Nee
332+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
66+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
32+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
24+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
11+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
234+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
95+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
156+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
61+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
85+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
453+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
196+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
291+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
815+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
168+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8619+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1959+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3282+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
591+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
972+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie