‘Ruzie tussen Schmidt en Nijhuis krijgt staartje’

Foto: ‘Ruzie tussen Schmidt en Nijhuis krijgt staartje’

Oefenmeester Roger Schmidt van PSV was gisteren na het duel met Sparta Rotterdam woest op scheidsrechter Bas Nijhuis, die nogal veel liet doorgaan. De Duitser liet weten: “Hij zei na afloop dat hij tégen ons heeft gefloten omdat ik hem had bekritiseerd na de wedstrijd tegen Vitesse.”

Het Eindhovens Dagblad reageert vandaag: “Het is het ergste wat je een scheids op dit niveau kunt verwijten en dus zal de zaak ongetwijfeld nog een staartje krijgen. Net als in Arnhem had Schmidt gisteren inhoudelijk wel gewoon gelijk. Nijhuis liet zoveel doorgaan dat het risicovol werd en voelde te lang niet aan dat de wedstrijd om meer regie vroeg. De spelers deden alles om te winnen en zochten zijn grens op, die pas vlak voor rust met een gele kaart voor Tom Beugelsdijk werd gesteld.”

Schmidt zei ook: “Ik hoef niet meer met deze scheidsrechter te praten. Nooit meer van m’n leven.” Dat lijkt niet echt mogelijk… de bovengenoemde krant stelt in ieder geval: “Net als in het gewone leven kom je elkaar ook in de voetballerij altijd weer tegen. Schmidt en Nijhuis zullen tot een innerlijk vergelijk moeten komen om elkaar in de toekomst weer te dulden en daarvoor lijkt bij Schmidt wat meer dan een pakje roomboter en een goed gesprek nodig. Wat er nu precies is gebeurd en gezegd, zal door de KNVB uitgezocht moeten worden. Als Schmidt geen bewijs kan aandragen, is het de vraag of hij er zonder vermaning of een wedstrijdje brommen vanaf komt. Lukt dat wel, dan heeft Nijhuis iets uit te leggen.”

Krijgt dit sowieso een staartje?

  • Ja
  • Nee
1513+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie