TRANSFERUURTJE: Ajax kansloos, ‘genaaide’ Koeman witheet

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax kansloos, ‘genaaide’ Koeman witheet

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Wie tussen de regels door las, merkte onlangs dat oefenmeester Erik ten Hag best openstaat voor een hereniging tussen Ajax en zijn voormalige publiekslieveling Christian Eriksen. Het lijkt echter volstrekt onmogelijk om daadwerkelijk een deal te bereiken. Aanvankelijk wilde Internazionale de Deense aanvallende middenvelder alleen verkopen, maar inmiddels staan de Nerazzurri volgens de Italiaanse journalist Fabrizio Romano ook wel open voor een verhuurperiode. De werkgever van onder meer Stefan de Vrij heeft echter één belangrijke voorwaarde. Het volledige salaris van Eriksen moet overgenomen worden en dat maakt het voor vrijwel alle geïnteresseerden onmogelijk om tot een akkoord te komen. De technicus verdient namelijk een netto jaarloon van maar liefst 7,5 miljoen euro in het Giuseppe Meazza. En dat kan zelfs Tottenham Hotspur, dat wel oren heeft naar een tijdelijke comeback van de international van Denemarken in Londen, niet betalen. Houdt men bij Inter vast aan zijn eis, dan is Ajax al helemaal kansloos.

Het is alleszins een mogelijkheid dat Klaas-Jan Huntelaar deze transferperiode nog bij Ajax vertrekt. Schalke 04 aast op een hereniging en de Amsterdammers zouden heel goed kunnen zeggen: wij gunnen je deze stap, aldus Mike Verweij van De Telegraaf. Vertrekt The Hunter daadwerkelijk uit de Johan Cruijff ArenA, dan komt er sowieso een vervanger. Maar of dat Brenner van São Paulo is… “Er is geen streep doorheen gezet, maar ik heb begrepen dat er meerdere spelers in beeld zijn als Klaas-Jan Huntelaar vertrekt. Ik weet nog niet wie. Ik heb wel een naam gehoord, maar ik vind het te link die nu al te noemen. Als ik met hagel ga schieten, word ik daar straks weer mee om de oren geslagen.” Volgens Verweij gaat men ervan uit dat Brian Brobbey nog deze maand vertrekt. Daarnaast staat Lassina Traoré in de belangstelling van Wolverhampton Wanderers en West Ham United. De Burkinees mag vermoedelijk niet vertrekken: “Ajax is zich nu al aan het oriënteren voor een eventueel vertrek van Huntelaar. Dan komt er echt een nieuwe spits. Ze richten zich vooral op een spits, je moet heel scherp zijn. Het kan niet zo zijn dat Huntelaar vertrekt en dat je geen alternatief hebt. Als Brobbey en Huntelaar weggaan en je haalt niks terug, lever je een spits in.”Noa Lang speelde best vaak in de voorbereiding bij Ajax, maar toen de competitie eenmaal startte stond hij ernaast. De jongeling koos voor een transfer naar Club Brugge en doet het vooralsnog geweldig in de Belgische Jupiler Pro League… In een interview met De Telegraaf vertelt hij dat hij het ontzettend moeilijk vond om de Johan Cruijff ArenA te verlaten: “Ik heb na mijn vertrek bij Ajax gehuild, meerdere keren. Laatst kreeg ik een berichtje van Marc Overmars dat ik het goed doe in Brugge en dat hij trots op me is. Daarvoor had hij al gestuurd dat hij me met pijn in het hart liet gaan. Dat raakt me, vind ik mooi, maar het doet ook pijn. In Amsterdam wilde ik slagen.” Lang vindt het ontzettend jammer dat hij niet geslaagd is in Amsterdam: “Natuurlijk, ik zei net dat het mijn droom was om bij Ajax door te breken en een succes te worden. Ik baal ervan dat het bij die ene wedstrijd bij FC Twente (Lang scoorde een hattrick, red.) is gebleven. Ik weet dat er veel meer in zat. Maar dat weet men bij Ajax ook.” Wie je ook spreekt binnen Ajax: iedereen is dol op Noa Lang… “Op één iemand na.” Oefenmeester Erik ten Hag? “Volgende vraag. Maar het klopt wat je zegt.”


Feyenoord haalde afgelopen zomer een behoorlijk aantal spelers naar de club. Sommigen van hen (zoals Mark Diemers en Bryan Linssen) komen regelmatig aan spelen toe, maar Christian Conteh daarentegen verdween al snel weer van het strijdtoneel. Sterker nog; de razendsnelle aanvaller kwam daar eigenlijk überhaupt nooit op, mede door slepend blessureleed vlak na zijn arriveren in Rotterdam. Het Twitter-account KuipTalk voorspelt dan ook dat Feyenoord Conteh – mits er een club geïnteresseerd is – weer gaat verhuren.

Buitenland:

Oefenmeester Ronald Koeman krijgt zo langzamerhand het idee dat hij tegengewerkt wordt bij FC Barcelona. De coach wil graag één of meerdere aankopen doen, en wat het budget betreft zou dat best kunnen, maar toch loopt het allemaal ontzettend moeizaam. Een paar dagen geleden konden we nog lezen dat de Catalanen eruit waren met Eric García en diens werkgever Manchester City. De jonge verdediger zou voor slechts 5 miljoen euro overgenomen, maar de presidentskandidaten bij Barça hebben hier een stokje voor gestoken. Joan Laporta, Víctor Font en Toni Freixa zien geen heil in de komst van de twintigjarige voetballer, maar dat is tegen het zere been van Koeman. Volgens het dagblad Sport begint de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal zelfs een complot te vermoeden. Komt er geen nieuwe stopper naar Camp Nou, dan wordt hij zijns inziens moeilijker om resultaten te halen, maar makkelijker om hem aan het einde van het seizoen te ontslaan. Verschillende kandidaat-voorzitters koketteren nu al een tijdje met Xavi Hernández…

Werkt Barça Koeman tegen?

  • Ja…
  • Nee
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
29+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
77+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
23+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
13+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
329+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
39+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
175+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
336+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
143+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
373+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
104+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
90+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
422+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
230+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
199+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
548+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
57+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
94+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
37+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
109+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie