Schmidt wijst naar Boadu en Koopmeiners

Foto: Schmidt wijst naar Boadu en Koopmeiners

Tegen Ajax deed PSV het (zeker in de eerste helft) nog best goed, maar tegen AZ ging het helemaal mis. Niemand bij de Eindhovenaren haalde zijn niveau en daar maakte de tegenstander dankbaar gebruik van: het werd 1-3 in het Philips Stadion…

Het moet anders in de lichtstad van Nederland en oefenmeester Roger Schmidt wijst naar Robert Lewandowski van Bayern München. Hij moet een voorbeeld voor de PSV-spitsen zijn: “Lewandowski is momenteel de beste van de wereld. Maar hij is elke wedstrijd bezig alsof hij nog niks heeft bereikt. Hij werkt als een paard en heeft behalve een fysieke ook een mentale focus. Hij weet: in de laatste 20 tot 30 meter van het veld móét ik constant bezig zijn en móét ik als spits investeren. Vollsprints, tempowisselingen en andere loopacties. Want op dat deel van het veld investeren mijn tegenstanders ook het meest.”

Tegen AZ was er veel te weinig druk: Donyell Malen en Eran Zahavi jaagden niet of nauwelijks… “En als ze het voorin bij ons niet goed afjagen, komen daarachter Ibrahim Sangaré en Pablo Rosario als middenvelders ook te laat. Een goede speler als Teun Koopmeiners; geef die twee seconden tijd en hij legt de ballen neer waar hij ze hebben wil.”

Voorafgaand aan de 0-1 kreeg Myron Boadu de bal van Fredrik Midtsjö in de diepte: “En zo’n Vollsprint had Boadu ook bij de aanval die leidde tot de corner waaruit de 0-2 viel. Zo’n hakbalgoal van Koopmeiners, dat is eens in de 20 jaar. Maar waar het om gaat: zij dwingen af dat ze überhaupt in die posities komen. Dat heb ik bij ons amper gezien.”

PSV-aanvallers ondermaats?

  • Ja
  • Nee
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie