Iedereen bij Ajax is dol op Lang: “Op één iemand na”

Foto: Iedereen bij Ajax is dol op Lang: “Op één iemand na”

Noa Lang speelde best vaak in de voorbereiding bij Ajax, maar toen de competitie eenmaal startte stond hij ernaast. De jongeling koos voor een transfer naar Club Brugge en doet het vooralsnog geweldig in de Belgische Jupiler Pro League…

In een interview met De Telegraaf vertelt hij dat hij het ontzettend moeilijk vond om de Johan Cruijff ArenA te verlaten: “Ik heb na mijn vertrek bij Ajax gehuild, meerdere keren. Laatst kreeg ik een berichtje van Marc Overmars dat ik het goed doe in Brugge en dat hij trots op me is. Daarvoor had hij al gestuurd dat hij me met pijn in het hart liet gaan. Dat raakt me, vind ik mooi, maar het doet ook pijn. In Amsterdam wilde ik slagen.”

Lang vindt het ontzettend jammer dat hij niet geslaagd is in Amsterdam: “Natuurlijk, ik zei net dat het mijn droom was om bij Ajax door te breken en een succes te worden. Ik baal ervan dat het bij die ene wedstrijd bij FC Twente (Lang scoorde een hattrick, red.) is gebleven. Ik weet dat er veel meer in zat. Maar dat weet men bij Ajax ook.”

Wie je ook spreekt binnen Ajax: iedereen is dol op Noa Lang… “Op één iemand na.” Oefenmeester Erik ten Hag? “Volgende vraag. Maar het klopt wat je zegt, dat iedereen dol op me was. Veel mensen vinden me een grappig, vrolijk ventje dat ook nog eens goed kan voetballen. Alleen kon niet iedereen daarmee omgaan. Maar hoofd opleidingen Saïd Ouaali, assistent-trainer Michael Reiziger en mijn oud-trainers Gery Vink, Frank Peereboom, Peter van der Veen, Mitchell van der Gaag, Richard Witschge en Winston Bogarde berichten me nog veel. Kennelijk heb ik ook iets goed gedaan.”

Had Ajax hem moeten houden?

  • Ja
  • Nee
337+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie