De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: De Klassieker!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: De Klassieker!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 16 januari



2021 trapt op fenomenale wijze af voor voetballiefhebbers. Het is een maand vol toffe wedstrijden in de Eredivisie en ook in het buitenland is het genieten geblazen. Toch moet gezegd worden dat de zaterdag halverwege de eerste maand van het jaar vrij matig is. Het is de stilte voor de storm die op zondag aanbreekt.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 16 januari hieronder: 



16.30 uur op ESPN: FC Emmen – Vitesse, 18.45 uur op ESPN 2: Sparta Rotterdam – PSV, 20.00 uur op ESPN: PEC Zwolle – Fortuna Sittard, 20.00 uur op ESPN 3: FC Utrecht – Heracles Almelo, 21.00 uur op ESPN 2: AZ – ADO Den Haag



De Super Januari gaat verder met een nieuwe speelronde die voor vele teams als een zware kluif zal aanvoelen. Na een doordeweekse speelronde gaat het weekend ook gewoon verder met een nieuwe wedstrijd voor alle negen teams. Nog voor de avond is gevallen gaat de Eredivisie dan ook al verder, te beginnen met Emmen dat op De Oude Meerdijk Vitesse ontvangt.



Later op de avond is misschien wel de beste wedstrijd van de avond te zien. Die gaat vermoedelijk tussen Sparta Rotterdam en PSV. Na een moeilijke week zonder winst hopen de Eindhovenaren nu toch eindelijk wat puntjes te sprokkelen. Of dat gaat lukken moet natuurlijk nog blijken.



De avond sluiten we met nog eens drie wedstrijden af. Eerst treden PEC Zwolle, Fortuna Sittard, FC Utrecht en Heracles Almelo allemaal aan zodra de klok acht uur slaat. In Zwolle ontvangt PEC Fortuna Sittard, terwijl Heracles Almelo een bezoekje brengt aan de Galgenwaard. De avond sluiten we af met AZ dat in eigen huis ADO Den Haag verwacht.



 



Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 16 januari hieronder: 

17.55 uur op Ziggo Sport: Fulham – Chelsea, 19.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Copa del Rey: Leganés – Sevilla FC, 20.35 uur op Ziggo Sport: Leicester City – Southampton

Wie liever het buitenlandse voetbal volgt, kan op de zaterdagavond aanschuiven voor een aantal toffe wedstrijden. In Engeland gaat de Premier League keihard door met twee wedstrijden van kaliber. Zo trapt Fulham in eigen huis de avond af tegen Chelsea. De Blues hebben winst nodig, want de matige reeks waarin het team van Hakim Ziyech nu verkeert levert slechts een negende plek op.



Later op de avond mag ook de nummer vier van de Engelse competitie aanleggen. De tegenstander is Southampton, het team dat netjes op de zevende plek staat. Weet de bezoekende ploeg te stunten? Southampton hoopt daar natuurlijk wel op, net als Leganés. In Spanje neemt Leganés het namelijk in de Copa del Rey op tegen Sevilla.



Zondag 17 januari 



De laatste dag van het weekend is al weer begonnen. Aan de ene kant is het erg jammer, maar op de mooie wedstrijden die op de planning staan kunnen we niet boos blijven natuurlijk. In de Eredivisie staat De Klassieker immers op de planning en dat betekent altijd een mooie middag!



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 17 januari  hieronder: 



12.15 uur op ESPN 2: RKC Waalwijk – Willem ll, 14.30 uur op ESPN 2: FC Groningen – FC Twente, 14.30 uur op ESPN 3: VVV-Venlo – sc Heerenveen, 16.45 uur op ESPN: Ajax – Feyenoord

Met vier wedstrijden in de Eredivisie op de planning belooft het een drukke middag te worden. Het plezier begint om 12.15 uur met RKC Waalwijk dat Willem II ontvangt. De bezoekers hebben punten nodig om niet te degraderen, terwijl RKC bij winst meer afstand van de degradatiezone kan nemen. Het belooft dan ook een spannende pot te worden.



Om half drie staan er tevens twee wedstrijden op de planning. Dit keer zijn het FC Groningen, FC Twente, VVV-Venlo en sc Heerenveen die het veld betreden. In Groningen wordt FC Twente ontvangen, terwijl de Friezen uit Heerenveen afreizen naar Venlo om hopelijk met drie punten weer te vertrekken.



De grootste wedstrijd van het weekend bewaart de Eredivisie voor het laatst. Natuurlijk gaat het om De Klassieker, Ajax-Feyenoord die om 16.45 uur in de ArenA begint. Bij winst komt Ajax flink los van de directe concurrentie, terwijl Feyenoord bij winst het veld weer helemaal open kan trekken voor de top van de Nederlandse competitie. Al met al belooft het een spannende middag te worden die voetballiefhebbers niet mogen missen!





Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 17 januari hieronder:

17.00 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Manchester United, 20.05 uur op Ziggo Sport Voetbal: Manchester City – Crystal Palace, 20.55 uur op Ziggo Sport: Spaanse Supercopa Finale: FC Barcelona – Athletic Bilbao

Hoewel de Eredivisie met recht veel aandacht naar zich toetrekt, mag niemand vergeten dat het buitenland ook bijzonder mooie affiches op de planning heeft. De topper van het jaar in de Premier League wordt namelijk gespeeld. Nummer 1 Manchester United reist af naar Liverpool om daar afstand te nemen van de nummer 2. 



Later op de avond wordt in Manchester nog een andere wedstrijd gespeeld, namelijk Manchester City tegen Crystal Palace. De avond sluiten we af met de Spaanse Supercopa-finale. Daarin strijden Barcelona en Athletic Bilbao om de titel!

Wie gaat De Klassieker winnen?

  • Ajax
  • Feyenoord
  • Gelijkspel
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
78+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
39+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
28+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
14+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
256+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
102+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
30+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
163+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
65+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
91+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
471+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
199+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
299+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
876+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
169+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8623+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1969+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3291+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
618+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
977+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie